10.25.2021 9:36

EP-Tender promite cresterea autonomiei masinilor electrice

Una dintre temerile cele mai mari ale potentialilor clienti de masini electrice tine de autonomia scazuta a acestora. Pentru unele masini electrice (precum Opel Ampera sau BMW i3) s-a gasit solutia range-extender, ceea ce presupune montarea in masina a unui motor termic, avand rol de generator de curent electric si putand fi alimentat cu combustibil la orice benzinarie.

Dezavantajul tine de masa suplimentara pe care o reprezinta acest motor, ceea ce inseamna un consum mai mare de curent electric. Pe de alta parte, fata de o masina strict electrica, solutia range-extender inseamna ca poti merge la un drum mai lung, fara teama ca se termina curentul electric din baterie.

Inventatorul francez Jean Baptiste Segard vine cu propunerea unui range-extender amovibil. Mai exact, o mica rulota dotata cu un motor termic, avand rolul de a produce curent electric pentru baterii cand se pleaca la drumuri mai lungi.

Proiectul EP-Tender promite cresterea autonomiei totale pana la 600 km cu un singur plin, ceea ce devine foarte tentant, mai ales ca motorul poate fi unul de cilindree redusa, prin urmare foarte economic.

Mica remorca are o masa proprie de circa 200 kg si o lungime de 1,2 metri, deci, pentru un Renault Zoe, de exemplu, ar fi o solutie excelenta, mai ales ca pe remorca exista si un spatiu pentru depozitarea bagajelor.

Sursa: promotor.ro 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto