10.20.2021 0:56

Eficienta consumului si a kilometrajului

Criterii de top pentru detinatorii de flote europeni: eficienta consumului si a kilometrajului.

Acesta a fost rezultatul celui mai recent studiu privind alegerea anvelopelor, studiu care a aratat ca noile game de anvelope de la Goodyear vin în întâmpinarea nevoilor operatorilor.

Un studiu recent comandat de Goodyear în câteva tari europene1 a aratat ca, în prezent, flotele prefera sa îsi aleaga anvelopele în functie de performanta lor mai curând decât în functie de aplicatiile pentru care sunt destinate. Cel mai important criteriu pentru operatori din punct de vedere al alegerii anvelopelor este rezistenta la rulare, criteriu ce influenteaza direct eficienta consumului de carburant.

Din totalul detinatorilor de flote intervievati, 77% au apreciat acest criteriu ca fiind “foarte important” sau “extrem de important”.

Kilometrajul (76%) si aderenta pe carosabil umed (75%) au fost apreciate ca fiind pe locurile doi si trei ca importanta în alegerea lor.

Transportul a evoluat mult în ultimii ani si este în prezent un mix complex de tipuri de transport rutier pe distante medii si lungi pe care companiile de transport le deruleaza. În plus fata de aceasta, costurile operationale sunt în crestere. Studiul a aratat de asemenea ca 91% dintre operatorii intervievati au estimat o crestere în continuare a preturilor la carburant si ca 84% dintre acestia se asteapta de asemenea la o crestere si a altor costuri. De aceea, acestia par sa fie mai interesati acum mai mult ca oricând de reducerea costurilor lor operationale, incluzând aici concentrarea pe alegerea celor mai bune anvelope pentru modelul lor de business.

Nu este o coincidenta, luând în calcul toate acestea, ca 70% din de?inatorii de flote intervievati au afirmat ca au achizitionat deja anvelope eficiente din punct de vedere al consumului de carburant sau ca vor face o astfel de alegere în viitorul apropiat (21%).

Acesta este si motivul pentru care Goodyear a dezvoltat noile linii de anvelope pentru camion cu o eficienta sporita din punct de vedere al kilometrajului si consumului de carburant, numite, KMAX si respectiv FUELMAX, linii ce vor fi lansate în septembrie 2013.

Acestea, asa cum arata si numele lor, pun un accent deosebit pe principalele doua prioritati ale consumatorilor fara a face compromisuri în alte arii de performanta specifice anvelopelor.

Nivelurile înalte de performanta din punct de vedere al durabilitatii, aderentei pe carosabil umed si tractiunii sunt unele din beneficiile suplimentare pe care noile anvelope le ofera.

Cele doua noi linii de produse sunt rezultalul unei intense cooperari dintre inginerii Goodyear si operatorii de flote europeni.

Satisfacerea nevoilor curente si viitoare ale consumatorilor este o prioritate de top a companiei.

Alte informatii de interes rezultate din acest studiu vor fi publicate în preajma lansarii noilor anvelope, în septembrie 2013.

FuelMax

Despre Goodyear

Goodyear este una din cele mai mari companii producatoare de anvelope din lume. Are aproximativ 69.000 de angajati si îsi fabrica produsele în 52 de unitati de productie din 22 de tari peste tot în lume. Cele doua centre ale sale pentru inovare din Akron, Ohio si Colmar-Berg, Luxemburg dezvolta produse si servicii de ultima generatie care stabilesc standardul pentru tehnologie si performanta în aceasta industrie.

Gama europeana de anvelope Goodyear Dunlop pentru vehicule comerciale, autobuze si autocare include mai mult de 400 de anvelope diferite în peste 55 de dimensiuni. Multi dintre producatorii de top la nivel mondial de vehicule comerciale folosesc anvelope de la Goodyear ca standard, incluzând aici DAF, Iveco, MAN, Mercedes-Benz, Renault Trucks, Scania si Volvo. De asemenea, Goodyear furnizeaza anvelope principalilor producatori de trailere. Cu Fleet First, care include reteaua de service TruckForce, serviciul de asistenta roadside ServiceLine 24h, sistemul de management pe internet FleetOnlineSolutions si Tehnologii de Resapare Goodyear, Goodyear livreaza una din cele mai largi game de servicii din industrie dedicate service-ului.
Pentru mai multe informatii despre Goodyear si produsele sale, vizitati www.goodyear.ro. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto