10.25.2021 11:29

EfficientGrip Compact

Noul produs al producatorului de anvelope Goodyear, EfficientGrip Compact, pentru masini mici de oras livreaza beneficiile noilor tehnologii si grade de performanta solide conform noii etichete UE.

Goodyear anunta lansarea noii sale anvelope EfficientGrip Compact. Noua anvelopa, disponibila în 26 de dimensiuni de la 13 la 15 inch, este special proiectata pentru masini mici, de oras. Majoritatea dimensiunilor noii anvelope au primit de asemenea un grad B la aderenta pe carosabil umed, conform noii scheme de etichetare UE pentru anvelope si un grad C la rezistenta la rulare.

Trasaturile cheie ale noii anvelope EfficientGrip Compact includ o performanta puternica în frânarea pe carosabil umed, conferita prin marginile taioase multiple si prin caneluri de dimensiuni extra large. Canelurile taie eficient apa pentru a ajunge mai repede la suprafata uscata a drumului. Canelurile extra large ramân deschise mai multa vreme în zona de contact pentru a taia mai eficient pelicula de apa.

Noua anvelopa prezinta de asemenea si o noua forma rotunda a cavitatii. Când o anvelopa ruleaza pe suprafete cu carosabil umed, apa are tendinta sa se acumuleze în fata ei. O cavitate semnificativ rotunjita reduce acumularea de apa în fata anvelopei pentru a reduce riscul de acvaplanare. Cavitatea permite cresterea petei de contact a anvelopei în timpul frânarii: odata cu cresterea petei de contact, mai multe margini ale anvelopei pot taia apa. Astfel sunt sapate santuri de apa în timp ce este mentinut contactul cu drumul în partea centrala a anvelopei.

O noua optimizare a structurii anvelopei înseamna ca, prin formele mai eficiente ale componentelor sale, greutatea anvelopei EfficientGrip Compact este redusa cu pâna la 5% fata de predecesoarea sa, anvelopa Goodyear DuraGrip. Cantitatea mai mica de material folosit si proprietatile optimizate ale partilor componente ale anvelopei duc la o mai mica generare de caldura si astfel la un nivel mai scazut al rezistentei la rulare. Un profil rigid al benzii de rulare reduce deformarea componentelor din cauciuc si astfel genereaza un nivel mai scazut al disiparii energiei, în timp ce blocurile umerilor anvelopei cresc zona de contact în timpul frânarii si livreaza o rigiditate laterala mai mare pentru o performanta îmbunatatita la virare. Si, în sfârsit, o distributie optimizata a presiunii permite o uzura mai regulata a anvelopei, ceea ce îi confera o durata de viata mai mare în kilometri parcursi.

Anvelopa EfficientGrip Compact contribuie, prin beneficiile sale, pe un segment de piata important, cel al masinilor mici, de oras”, a spus Hugues Despres, Brand Director la Goodyear EMEA. “În Europa, avem de a face cu o piata în crestere pentru masinile mici si astfel cu o crestere a nevoii de o gama de anvelope care sa raspunda acestei cereri. Anvelopa EfficientGrip Compact vine sa raspunda acestei nevoi”.

Despre Goodyear

Goodyear este una din cele mai mari companii producatoare de anvelope din lume. Are proximativ 69.000 de angajati si îsi fabrica produsele în 52 de unitati de productie în 22 de tari peste tot în lume. Cele doua centre pentru inovare pe care le detine în Akron, Ohio si Colmar-Berg, Luxemburg se lupta sa dezvolte servicii si produse de ultima generatie care stabilesc noi standarde tehnologice si de performanta în industrie. Înfiintata în 1898, Goodyear a stabilit, prin inovatiile sale, standarde în industria automotive pentru mai bine de 100 de ani. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto