09.23.2021 8:37

Dunlop Sport Maxx RT

Noul coupé atragator de la Renault,Clio RS 200 EDC, merge pe mostenirea Dunlop din cursele auto, Dunlop Sport Maxx RT.

Dunlop, unul din producatorii de anvelope de înalta si ultra-înalta performanta lideri la nivel mondial, anunta ca a fost ales pentru a încalta noul Renault Clio RS 200 EDC cu noua sa anvelopa Sport MAXX RT. Pentru noul coupe, Dunlop va livra anvelopa în populara dimensiune 205/40R18 86Y XL.

Conceputa special pentru conducatorii auto entuziasti, anvelopa Dunlop Sport MAXX RT vine în întâmpinarea nevoilor pasionatilor de condus, care doresc sa savureze din plin sentimentul de a controla o forta semnificativa de cai putere si care viseaza sa fie în pole position la unele dintre cele mai prestigioase curse din lume. Anvelopa este construita pe baza a 125 de ani de tehnologie destinata curselor, nascuta si crescuta pe faimoasele circuite precum Le Mans, Nurburgring si Silverstone. Toate anvelopele Dunlop pentru strada sunt dezvoltate pe baza tehnologiei pentru curse, chiar daca aceasta a presupus milioane de ore de experienta petrecute de ingineri pe pista.

Lansat la Salonul International Auto de la Paris din 2012, noul Renault Clio R.S. 200 EDC detine un motor de 1.6 Turbo (200 CP si 240Nm la cuplu motor), o cutie de viteze în 6 trepte cu dublu ambreiaj pe baza de transmisie EDC si padele la volan, fiind construit pe baza tehnologiilor avansate rezultate din mostenirea sa din motorsport, printre acestea numarându-se un program modificat de schimbare a vitezelor, raspuns la pedala de acceleratie si sistem ESP pentru setari si directie – incluzând aici si modul ‘Race’. Conceput si dezvoltat de Renault Sport Technologies, noul Renault Clio R.S. 200 EDC este fabricat în Franta.

Dunlop se mândreste acum cu faptul ca livreaza anvelope cu cel mai înalt grad de performanta existente în acest moment pe piata, si nimic nu reflecta mai bine acest lucru decât faptul de a fi ales de catre unul din principalii producatori de masini, cum este Renault”, explica Sanjay Khanna, Managing Director marca Dunlop.

Dunlop a fost totodata ales partener pentru toate competitiile nationale Renault Clio Cup, în cadrul carora livreaza anvelope de curse dezvoltate cu tehnologia sa avansata, în calitate de furnizor exclusiv de anvelope pentru circuit.
Despre Dunlop
Dunlop este unul din producatorii de anvelope de înalta si ultra-înalta performanta lideri la nivel mondial, cu un impresionant palmares de succese în motorsport. Experienta extinsa a Dunlop în cursele de profil a condus la dezvoltarea de tehnologii inovative pentru anvelopele proiectate pentru condusul auto de zi cu zi. Întotdeauna având ca scop maximizarea placerii de a conduce, Dunlop ofera tuturor tipurilor de conducatori auto performanta si durabilitatea celor mai noi tehnologii pentru anvelope, incluzând anvelope cu tehnologia RunOnFlat, echipeaza masini percum mult premiatul MINI, BMW Seria 1, Seria 3, Seria 5/6, X5/X6 si altele.

Multi dintre producatorii de masini lideri la nivel mondial, incluzând aici Alfa Romeo, AMG, Audi, Bentley, BMW, Jaguar, Lexus, Mercedes-Benz, VW si Porsche, folosesc Dunlop ca echipare originala. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto