09.23.2021 9:51

Dunlop Geomax MX11F

Dunlop MX11F vine în sprijinul performantei pentru toti motociclistii din cursele MX

Atât pentru amatori cât si pentru motociclistii off-road profesionisti, noua anvelopa de nisip Geomax MX11F (pentru roata fata) este cea mai buna veste dupa mult timp. Dezvoltata împreuna cu echipa Honda World Motocross, anvelopa MX11F livreaza o aderenta de top, precum si niveluri superioare ale frânarii, stabilitatii, durabilitatii si manevrabilitatii. Cu un pas important în fata competitiei în termeni de tractiune în viraje si linie drepta, aceasta anvelopa este expresia off-road deplina a filosofiei Dunlop: ‘Ride With Confidence’.

Peste bancul de nisip

Inovatia în ingineria constructiilor de motociclete pentru motocross moderne a condus la cresterea nivelului de asteptare în rândurile motociclistilor de orice nivel, dar motoclicleta singura nu poate face totul. Anvelopa este pasul final – si din ce în ce mai decisiv – în cresterea nivelului de performanta si satisfactie a unui motociclist.

O pereche de anvelope de calitate superioara nu numai ca va îmbunatati accelerarea si tractiunea, dar va îmbunatati semnificativ si frânarea, virarea, absorbtia socurilor si manevrabilitatea generala a masinariei. “A conduce cu încredere este totul,” spune Sharon Antonaros, Director Dunlop Motorcycle EMEA. “Începând din 2007, abordarea noastra la Dunlop a fost de a creea produse care sa genereze încredere prin aceea ca simti ca esti în control si simti ca te poti baza pe anvelopele noastre.”

“Noua anvelopa MX11F nu numai ca întruneste aceste criterii, ci chiar le depaseste. Cea mai buna anvelopa de motocross este cea de care poti uita, cea care te lasa pur si simplu sa conduci cu deplina convingere ca anvelopele tale îsi vor face treaba si te vor duce acolo unde trebuie – iar MX11 este acea anvelopa.”

“Cautarea noastra de noi modalitati de a rezolva provocarile extrem de dure din motocross continua,” a spus Patrice Omont, Director, Tehnologia Anvelopelor, Dunlop Motorsport si Motociclism. ” MX11 este rezultatul unei îndelungi observari a fortelor care actioneaza asupra anvelopei MX – si sunt o multime de astfel de forte. Aceasta anvelopa reprezinta nu numai îngemanarea gândirii si experientei Dunlop, ci si munca tehnicienilor si pilotilor Honda.”

Un patrimoniu de succes – conexiunea eforturilor

Anvelopa MX11 ilustreaza perfect strategia Dunlop de a folosi pista de curse ca un laborator de dezvoltare a unor noi produse. În termenii competitivitatii de tip off-road, nu exista pista mai solicitanta decât Campionatul Mondial de Motocross. Acesta este locul în care anvelopa MX11 a fost creata si slefuita.

Pilotii echipei mondiale de motocross Honda, Evgeny ‘Bobby’ Bobryshev si Rui Gonçalves, au jucat un rol cheie în perfectarea acestei anvelopei MX11. “Este important sa ai o anvelopa pentru suprafete moi în care sa ai încredere; o anvelopa care sa mentina trasa si care sa nu se abata de la ea”, a spus Bobryshev. “În ultimele 18 luni am lucrat alaturi de echipa Dunlop la rafinarea unei asemenea anvelope, iar în momentul de fata avem cea mai buna anvelopa pentru roata fata pe care noi deja am folosit-o în astfel de conditii. Anvelopa MX11 combina într-un pachet extraordinar toate lucrurile pe care noi le-am comunicat echipei Dunlop.”

Inovatie in materie de design

Inovatia a avut loc atât în materie de constructie a noii anvelope Geomax MX11 cât si în materie de design. Formele blocurilor benzii de rulare atât pe roata fata cât si pe roata spate nu au doar caracteristici vizuale distinctive: ele sunt si în totalitate eficiente. Acestea doteaza anvelopa cu o tractiune uimitoare peste terenurile nisipoase si cu o stabilitate excelenta la denivelari, cocoase si suprafete neregulate.

Anvelopa MX11F pentru roata fata: Profil cu elemente în forma de cruce pentru o mai mare rezistenta la rupere

În locul unei forme tipice a benzii de rulare cu dispunerea blocurilor în forma de patrat, asa cum se întâlneste pe anvelope pentru roata fata de la competitori, anvelopa pentru roata fata MX11F dispune în mod inteligent elementele profilului în forma de cruce în modelul central al benzii de rulare. Aceasta da o mai mare stabilitate si rezistenta la socuri venite dintr-o varietate de unghiuri. Marginea fiecarui element de pe roata fata este mult mai ascutita decât cea a oricarui element traditional de forma patrata, minimizând reactia la socuri si tendinta de rupere pe teren valurit. Rezultatul este o manevrabilitate mult mai fina pe teren nisipos si pamânt.

În intampinarea nevoilor atat a pilotilor cat si a motociclistilor

Noua anvelopa MX11F de la Dunlop întâlneste nevoile nu numai ale fiecarui pilot ce alearga pe terenuri nisipoase, ci si a celor mai seriosi piloti din competitii de tip off-road. Combinatia dintre tehnologia avansata Dunlop si feed-back-ul de la curse venit de la pilotii de uzina Honda în timpul dezvoltarii anvelopei a dus la producerea unei anvelope superioare – una ce va permite si pilotilor amatori sa îsi forteze masinariile cu deplina încredere în cele mai dure conditii.

Caracteristicile cheie ale anvelopei MX11:

• este dezvoltata împreuna cu echipa Honda World Motocross;
• exceleaza pe nisip;
• are o stabilitate îmbunatatita pe suprafete denivelate;
• are niveluri de top ale performantei în toate ariile cheie (aderenta, frânare, stabilitate, durabilitate);
• prezinta blocuri în forma de cruce pe anvelopa fata MX11F ce sporesc rezistenta fortelor unghiulare si extind viata anvelopei pe suprafete ferme;
• prezinta blocuri stabilizatoare Geomax pe profilul central al anvelopei spate ce mentin stabilitatea în timpul unor accelerari si frânari dure;
• prezinta profile în forma de curbe crescatoare la nivelul blocurilor exterioare pe anvelopa pentru roata spate MX11, pentru o tractiune superioara;
• are o mai buna flexibilitate în carcasa pentru o mentinere pe sol sporita.

MX11 este acum disponibila în urmatoarele dimensiuni:
80/100-21 fata
110/90-19 spate

Dunlop a sprijinit urmatoarele echipe din Campionatul Mondial MX FIM
Honda World Motocross Team – echipa oficiala de uzina
Evgeny Bobryshev
Rui Gonçalves

LS Honda – echipa de sprijin oficiala
Jonathan Barragan

Kawasaki Racing Team – echipa oficiala de uzina
Gautier Paulin
Xavier Boog 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto