10.17.2021 23:13

Doar 44 de masini electrice sunt inregistrate in Romania

Masinile electrice nu sunt prea raspandite in Romania, la Registru fiind inregistrate doar 44 de astfel de vehicule, dintre care peste jumatate sunt Renault Fluence Z.E., iar cateva sunt masini conventionale modificate ulterior.

Din 2010 incoace s-a vorbit mult despre masinile electrice si despre viitorul lor, insa ele nu au devenit raspandite, lucru normal daca tinem cont de autonomia de sub 150 km si de preturile care trec in cele mai multe cazuri de 30.000 euro.

In total vorbim de 44 de masini electrice, dintre care 28 sunt Renault Fluence Z.E., cinci Mitsuibishi i-MiEV, model construit de japonezii care fac si Citroen C-Zero (din care in tara exista doua exemplare). In datele RAR exista si doua unitati Nissan Leaf, cel mai bine vandut model electric din piata mondiala, cu circa 50.000 de exemplare in doi ani.

  

Desi Leaf e cel mai bine vandut pe plan mondial, acest prim loc e ocupat cu numai 50.000 de unitati in aproape 30 de luni, in conditiile in care pe plan mondial se vand anual peste 50 milioane de autoturisme cu motor conventional.

Au fost si entuziasti care au modificat si masini conventionale in tara, astfel ca exista un Oltcit electric, un Opel Corsa, un Citroen Saxo, un Trabant si o Mazda 121.

Comisia Europeana (CE) anunta la final de ianuarie un pachet de masuri pentru crearea de statii de combustibili alternativi in intreaga Europa si propunea ca fiecare stat sa fie obligat ca pana in 2020 sa creeze un numar minim de statii de incarcare pentru masini electrice. Pentru Romania propunerea este sa se ajunga la 10.000, ceea ce nu suna prea grozav din moment ce acum exista doar cateva statii publice.

Sursa:0-100.ro 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto