09.23.2021 9:09

Detectoarelor de radar, interzise?

Detectoarele de radar au fost interzise cativa ani, pana in 2006, cand s-au facut modificari in Codul Rutier. Acum politistii vor sa le interzica din nou.

Dispozitivul antiradar este acel dispozitiv care bruiaza undele radio emise de un aparat radar, iar prin dispozitiv de detectare a radarului se intelege acel dispozitiv menit sa atentioneze un conducator auto asupra existentei unui aparat radar in apropiere. Distinctia este importanta, deoarece primele sunt in general ilegale in statele europene, pe cand detectoarele au parte de un regim putin mai permisiv.

Proiectul de Strategie Nationala pentru Siguranta Rutiera 2013-2020, elaborat de Ministerul Transporturilor, a intrat in dezbatere si propune interzicerea detectoarelor de radar. Conform propunerilor legislative, va fi interzisa atat comercializarea detectoarelor de radar cat si utilizarea acestora. Proiectul Ministerului Transporturilor este supus dezbaterii publice până la data de 24 aprilie 2013.

Proiectul prevede de asemenea extinderea retelei de supraveghere video cu radar, pentru a se asigura ca toti soferii care depasesc limita de viteza vor fi sanctionati, indiferent daca la fata locului este sau nu un politist. In acelasi timp amenzile ar putea deveni mai mari, iar sanctiunile ar putea fi reevaluate.

Motivul principal pentru care politistii cer interzicerea detectoarelor de radar consta in faptul ca viteza excesiva este in topul celor trei cauze generatoare de accidente rutiere grave pe soselele Romaniei.

Ana-Maria Suciu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto