09.18.2021 20:36

Dacia Sandero, cel mai sigur automobil Dacia de pana acum

A doua generatie Dacia Sandero a obtinut cel mai bun rezultat in materie de siguranta obtinut pana acum de un automobil Dacia.

Dacia Sandero a obtinut 4 stele din 5 posibile la testele de siguranta auto realizate de Euro NCAP. La aceleasi teste, modelele Renault Captur si Chevrolet Trax au obtinut 5 stele din 5 posibile, iar Nissan Evalia s-a ales cu un scor de 3 stele din 5 posibile.

Noul Sandero asigura o protectie de 80% pentru pasagerii adulti, 79% pentru ocupantii copii, 57% pentru pietoni si sistemele electronice de asistenta pentru securitate au un punctaj de 55%.

Euro NCAP noteaza ca protectia oferita de Sandero la impact frontal este buna, dar la impactul lateral cu un stalp protectia este scazuta, fiind exercitata o presiune prea mare asupra pieptului ocupantilor.

In ceea ce priveste protectia copiilor, in cazul montarii unui scaun pentru copii pe locul din dreapta-fata, airbag-ul de pe acea parte trebuie dezactivat, pentru a nu rani copilul.

Protectia pentru pietoni oferita de bara din fata este mare, protejand picioarele, insa muchia capotei poate rani grav pietonul in zona pelvisului. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto