- Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie! - https://www.auto-business.ro -

Dacia Logan a fost desemnata „Maşina Anului 2013 în România”

Posted By Roxana Andreica On 13 decembrie 2012 @ 10:14 In Articole | No Comments

Un juriu format din 17 jurnalişti specializaţi a decis că noul Logan este „Maşina Anului în România”. Pe locul doi s-a clasat Ford B-Max şi pe trei s-a clasat Dacia Sandero, relatează capital.ro [1]

Logan a primit din partea juriului 195 puncte, modelul B-Max – 160 puncte, iar Sandero – 115 puncte. Pe locurile următoare s-au clasat, în ordine, Renault Clio (104 puncte), Skoda Rapid (96 de puncte), KIA cee`d și Opel Mokka (77 puncte), Peugeot 208 (72 puncte), Chevrolet Malibu (62 puncte) și Volvo V40 (50 puncte). Cele 10 maşini au fost alese dintr-un număr de 26 vehicule considerate eligibile pentru titlul „Maşina Anului 2013 în România”.

Pentru a fi eligibil un model trebuie să fie complet nou (nu face-lift) şi de vânzare pe piaţa românească cel mai târziu în luna ianuarie 2013.

Pentru stabilirea listei finalistelor, fiecare membru al juriului a avut sarcina de a alege zece maşini din lista celor eligibile. Fiecare vehicul votat a primit câte 1 punct, în finală calificându-se autoturismele cu cel mai mare punctaj.

În finală, după o sesiune de teste cu toate vehiculele selectate, membrii juriului au notat cu 15 puncte modelul cel mai apreciat, cu 11 puncte maşina de pe locul doi și cu 9 puncte maşina de pe trei. Apoi, în ordine descrescătoare, maşinile finaliste au putut fi clasificate primind şapte, şase, cinci… puncte.

Criteriile orientative au fost: prețul modelului, relevanța pe piața românească şi imaginea mărcii, designul interior și exterior, manevrabilitatea, calitățile dinamice, noutățile tehnologice, confortul, securitatea, consumul de combustibil, impactul asupra mediului. 


Article printed from Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie!: https://www.auto-business.ro

URL to article: https://www.auto-business.ro/articole/dacia-logan-a-fost-desemnata-%e2%80%9emasina-anului-2013-in-romania%e2%80%9d.html

URLs in this post:

[1] capital.ro: http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/dacia-logan-este-masina-anului-2013-in-romania-175444.html

Copyright © 2012 Autobusiness. All rights reserved.