09.23.2021 9:08

Dacia Lodgy ofera siguranta redusa pasagerilor

Euro NCAP a testat siguranta a 15 noi modele de automobile, printre care si Dacia Lodgy. Dacia Lodgy a obtinut 3 din 5 stele la capitolul siguranţa. Lodgy este criticata de Euro NCAP pentru rezistenta structurala redusa a celulei pasagerilor, relateaza 0-100.ro

Euro NCAP spune ca stalpul A (montantul parbrizului) s-a deformat mult si plafonul s-a indoit in dreptul stalpului B (montantul dintre usile fata si spate). Tunelul structural dintre scaunele din fata s-a indoit si s-a desprins de podeaua locurilor din spate.

Protectia picioarelor pasagerilor din fata este scazuta in Lodgy (versiunea testata Laureate 1.5 dCi), dar partea superioara a corpului este protejata bine, mai putin coloana vertebrala in cazul unor accidente din spate.

Protectia copiilor este adecvata, insa Dacia Lodgy nu a obtinut puncte pentru martorul care indica daca airbag-ul pentru pasager este decuplat sau nu, pentru situatiile in care pe locul din dreapta-fata este montat un scaun special pentru copii.

Bara de protectie din fata protejeaza bine pietonii in caz de impact, dar muchia capotei este prea dura si zonele in care capul unui pieton copil sau adult ar putea lovi ofera o protectie foarte slaba. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto