11.29.2021 2:08

Cumularea tichetelor ar putea fi eliminata din Programul Rabla

„Posibilitatea cumularii tichetelor ar trebui eliminata din Programul Rabla, iar aceasta facilitate ar trebui acordata persoanelor care caseaza masini vechi”, a declarat, vineri, la Salonul Auto Bucuresti, premierul Victor Ponta.

„Din punctul meu de vedere ar trebui sa fie un singur tichet, iar aceasta facilitate sa fie acordata pentru cel care caseaza masina, nu pentru cel care tranzactioneaza. Cred ca Programul Rabla este un program bun, singurul lucru pe care trebuie sa-l studiem este acela ca doar România a permis cumularea tichetelor. În Franta, Germania, în alte tari, practic proprietarul masinii care se caseaza are un tichet pe care-l foloseste pentru a cumpara o masina noua”, a afirmat Victor Ponta.

Primul ministru a spus ca în România s-a dezvoltat un fel de piata neagra a tichetelor, se cumuleaza si în loc sa ajunga la fostul proprietar s-a facut o piata paralela.

Aici lucrurile trebuie îndreptate. Este ca un fel de bursa ilegala a tichetelor, nereglementata si neimpozitata, care a creat o perturbare majora în piata’, a mai spus seful Executivului.

Prin programul ‘Rabla’, în ultimii doi ani, au fost casate 305.964 autoturisme uzate si au fost achizitionate 101.766 autoturisme noi, dintre care 40.269 fabricate în România.

Citeste articolul integral pe Money.ro 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto