06.15.2021 12:17

Crafter stabileste noi standarde

Revolutie in loc de evolutie: în ceea ce priveste tehnologia, siguranta, economia si design-ul.


Volkswagen Crafter. Incredibil de puternic!


Revolutie in loc de evolutie: în ceea ce priveste tehnologia, siguranta, economia si design-ul, Volkswagen Crafter stabileste noi standarde.
Designul uimitor face din succesorul modelului LT un autovehicul comercial inconfundabil.


Festivalul inovatiilor continua. Incepand cu lansarea modelului Multivan si Volkswagen Transporter în primavara  anului 2003, Volkswagen si-a reinnoit complet gama vehiculelor comerciale:
Dupa Volkswagen Caddy si vehiculul de mare tonaj conceput pentru piata sud americana numit Constellation, urmeaza acum Crafter, noul model de varf din gama utilitarelor Volkswagen.


Cu un design inovator si unic, noul Volkswagen Crafter se diferentiaza de concurenta transportatorilor de 3.5 tone.
Crafter combina identitatea de design a marcii Volkswagen cu linile puternice caracteristice vehiculelor utilitare.
De exemplu, patru linii orizontale au fost trasate in V-ul pronuntat al grilei radiatorului. Blocurile optice mari cu faruri duble verticale fac parte si ele din noua identitate vizuala a modelului Crafter.
Noul vehicul combina aparitia puternic masculina cu câteva detalii încântatoare. De exemplu: o privire mai atenta asupra blocurilor optice, si putem observa logo-ul VW pe protectia din fata becurilor.


Sectiunea laterala a Crafter-ului este conceputa in ideea aceluiasi design marcant: O banda lata de protectie leaga spoilerele, conferind masinii un dinamism specific. Cu geamuri laterale cu unghiuri diferite, lampi stop cu efect 3D si o emblema centrala de dimensiuni generoase, Crafter va face sigur impresie indiferent din ce unghi îl privim.


Aparitia inconfundabila a masinii se armonizeaza perfect cu numele de rezonanta englezeasca, usor de retinut de catre oricine.
El semnifica putere, stabilitate, durabilitate si energie, calitati ce ii sunt cu siguranta specifice noului Crafter.


Noul Crafter este o completare ideala a gamei Transporter. Cu mase totale de 3.0, 3.5 si 5.0 tone, modele de baza Crafter 30, Crafter 35 si Crafter 50 acopera o gama larga de utilizari.
Crafter este disponibil în trei versiuni de ampatament – 3250, 3665 si 4325 mm, si un model nou cu consola lungita.
Acoperisul este si el disponibil în trei variante: normal, înalt si supraînaltat, oferind o înaltime maxima de încarcare de la podea la acoperis de 2.14 metri.
Volumul compartimetului de încarcare variaza acum de la 7.5 la 17 mc, depasind modelulul predecesor cu pana la 25%.


Nu doar în termeni de volum atige noul Crafter performante demne de record. Usa culisanta a compartimentului de marfa are o deschidere de 1300 mm, iar între roti dimensiunea de încarcare pentru autovehiculele dotate cu roti speciale „supersingle” este de 1350 mm, cifre de top în categorie.
O deosebita atentie merita modelul Crafter 50 Furgon, care în versiunea de 4.6 tone foloseste anvelope „supersingle” 285/65R16C.
Acestea nu numai ca reprezinta o premiera, dar in comparatie cu obisnuitele anvelope duble economisesc spatiu si greutate, reducând pe partea din spate rezistenta la înaintare.
In plus, exista o gama variata de dotari optionale ce permite personalizarea specifica a Crafter-ului în functie de utilizare.


Volkswagen îsi bazeaza gama vehiculelor comerciale pe noile motoare TDI. Aceste propulsoare folosesc tehnologia Common Rail ceea ce reprezinta nu doar o noua premiera, dar si un concept superior al motorizarii.
Toate versiunile folosesc motoare cu cinci cilindri de 2.5 litri. Gama de performante este conceputa pentru a satisface toate cererile clientilor: exista patru variante de motorizari ce dezvolta 88, 109, 136 si respectiv 164 CP.


Noul model ofera o economie de carburant impresionanta dar si costuri de întretinere extrem de reduse.
Motoarele indelinesc normele Euro 4 de poluare, fiind echipate in dotarea standard cu filtru de particule si convertor catalitic.


Crafter foloseste o transmisie manuala in sase trepte. Schimbatorul de viteze este tip joystick, pozitionat în bord, lânga volan, pentru o operare facila.


Ca optiune se poate monta o cutie de viteze automata pentru cele doua motoare intermediare din gama. Vorbind despre interiorul cabinei si despre echipare, noul Crafter îsi rasfata din plin soferul.
Cabina este acum mult mai spatioasa, materialele folosite sunt de calitate, finisarile sunt facute cu multa atentie, comenzile sunt extrem de accesibile – incepand de la instrumentele cu display informativ, si pana la reglajele consolei.
Nu numai ca soferul se va simti foarte confortabil la bordul unui Crafter dar se va familiariza foarte repede cu vehiculul. Pozitia la volan este similara cu cea a unui automobil si datorita multiplelor reglaje orice sofer, indiferent de înaltime, se poate simti ca foarte comfortabil.


Echiparea standard a noului Crafter impune noi standarde: inchidere centralizata cu telecomanda si geamuri electrice. Spatiile de depozitare sunt exemplar realizate.
Compartimentele cu deschideri ample si spatii speciale pentru sticle de bauturi, torpedoul generos, toate fac parte din dotarea standard, ca si spatiile de depozitare situate deasupra parbrizului si numeroasele suporturi pentru bauturi.


Nu numai confortul este la standarde înalte în Crafter ci si siguranta. Noua masina ofera pasagerilor un confort deosebit dar si o manevrabilitate sigura. Ampatamentele lungi si ecartamentul marit asociate cu directia precisa formeaza o baza excelenta pentru un autovehicul de siguranta exemplara.


Frânarea este asigurata de un puternic sistem ce actioneaza rotile de 16″ si este asistata de o serie de sisteme electronice.
Toate modelele Volkswagen Crafter dispun in standard de airbag sofer, ABS, sistem antipatinare (ASR) si program elctronic de stabilitate (ESP). Acesta din urma inglobeaza acum functii noi, cum ar fi recunoasterea nivelului de incarcare, ceea ce il face extrem de eficient.


Alte detalii ce subliniaza atentia acordata fiecarui amanunt ce poate oferi un plus de siguranta. Oglinzile retrovizoare exterioare au doua suprafete de supraveghere a traficului inclusiv una cu unghi mare. Semnalizatoarele laterale sunt înglobate în carcasele oglinzilor.
Duze separate de aer previn lipirea stergatoarelor de parbriz în anotimpul rece iar optional sunt disponibile in partea din spate usi cu geamuri incalzite si instalatie de stergere – spalare. Pe lista de optionale regasim si parbriz încalzit si sensori de lumina si ploaie, care contribuie la cresterea nivelului de siguranta oferit.


Volkswagen Crafter ofera si elemente de securitate pasiva la standarde impresionante. Toate scaunele au tetiere ajustabile si centuri de siguranta pretensionate în trei puncte.
Airbagul pentru sofer este oferit în echiparea standard si exista optiunea pentru airbag pasager si airbaguri laterale. |n cazul unui impact, energia se transmite zonelor deformabile. Iar sistemul de ancorare a încarcaturii asigura securitatea acesteia în cazul unui impact.


Design exclusiv


Un aspect ce nu poate fi confundat, detalii de design uimitoare si un nume nou: Volkswagen Crafter introduce o era noua pentru segmentul de autovehicule comerciale usoare.


Numele spune tot: Crafter – noul gigant de la Volkswagen Vehicule Comerciale. Cu un nou nume, începe o noua era: 31 de ani dupa lansarea primei generatii de Volkswagen LT.


Termenul Crafter exprima putere si stabilitate, durabilitate si rezistenta. Toate sunt calitati ce se regasesc în noul model Volkswagen.
Esenta noului model – rezolvarea oricarui job – este evidenta din aspectul impresionant: o prezenta puternica si masculina. Prin nume si aparitie, Crafter demosntreaza ca este un vehicul comercial „cu muschi”.
Termenul Crafter este un cuvânt inventat dar are legaturi cu limba engleza si germana si poate fi pronuntat cu usurinta în orice limba.


Numele si aspectul sunt o simbioza de succes pentru Volkswagen Crafter. Forma unica îi asigura un loc special în piata vehiculelor comerciale si dovedeste ca si vehiculele utilitare pot avea un design emotional.
Pe de alta parte, partea frontala a Crafter-ului reflecta noua identitate Volkswagen si translateaza grila radiatorului în forma de V într-o interpretare robusta si puternica necesara unui vehicul comercial.


In Romania, Volkswagen Crafter va fi disponibil in urmatoarele variante constructive: furgon, autosasiu cabina simpla, autosasiu cabina dubla si variante cu platforma.


Desi lansarea oficiala a modelului Crafter in Romania este prevazuta pentru inceputul anului 2007, modelul va putea fi achizitionat probabiul inca incepand cu finalul de an 2006.


sursa: Autoworld Cluj-Napoca

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto