10.19.2021 11:53

Condusul spre o destinatie de vacanta

Top 10 sfaturi oferite de producatorul de anvelope Goodyear pentru condusul spre o destinatie de vacanta în Europa

Cum milioane de familii, prieteni si indivizi se pregatesc pentru vacanta de vara, sute de mii de masini vor circula pe soselele Europei pe parcursul sezonului de vacante. Indiferent daca calatoresti din Germania în Italia, sau din Danemarca în sudul Frantei sau Spania, pregatirea pentru o calatorie lunga este de obicei subestimata de multi conducatori auto. Goodyear a alcatuit o lista cu 10 sfaturi importante de luat în consideratie înainte de-a pleca la drum:

1. Fii pregatit: Aceasta suna destul de simplu dar lipsa pregatirii adesea poate transforma o chestiune minora în mari dureri de cap când conduci mii de kilometri prin Europa. Întotdeauna sa verifici de doua ori daca ai pus tot în bagaje, ca apartamentul sau casa sunt lasate corespunzator si ca te-ai înteles cu prietenii sau familia sa-ti ridice corespondenta sau sa hraneasca pisica sau pestii din acvariu. În felul acesta se evita apeluri telefonice stresante în timpul condusului pentru a rezolva unele chestiuni sau necesitatea de a te întoarce înapoi. O lista pentru calatorie ajuta.

2. Fii odihnit: Aceasta se aplica atât conducatorului auto cât si pasagerilor. Niciodata sa nu subestimati cât de istovitoare fizic este o calatorie lunga, în special pe sosele cu care nu sunteti familiari sau în trafic aglomerat. Conducatorii auto trebuie sa fie odihniti bine si complet constienti de tot ce-i înconjoara pe durata condusului. Pasagerii odihniti bine ajuta de asemenea la reducerea stresului în masina!

3. Fa bagajele potrivite: e un joc clasic referitor la masina – gaseste masinile care sunt supraîncarcate cu lucruri pentru vacante în timp ce conduci spre destinatia ta. Evita supraîncarcarea masinii tale si gândeste-te de doua ori ce iei cu tine – umbrela aia mare de plaja poate parea importanta, dar daca iese în afara spre locurile pasagerilor ar putea sa renteze sa închiriezi una în locul cu pricina, decât sa fie petrecute multe ore inconfortabile – si posibil periculoase – în masina. Mai poti adauga un (da, neplacut la vedere dar util) grilaj sau portbagaj pe capota masinii tale pentru a dispersa încarcatura.

4. Studiaza-ti traseul: Un GPS este un instrument minunat pe care sa-l ai, dar o mica investigare a duratei de condus, a soselelor de urmat si a potentialelor opriri va reduce considerabil dinainte stresul.

5. Condu pe portii: Toate organizatiile pentru condusul în siguranta recomanda ca toate calatoriile lungi sa fie sectionate în portii “de câte o îmbucatura”. Oprirea la cel putin câteva ore ajuta la concentrarea conducatorului auto. Serveste mese usoare si bea multa apa pentru a evita sentimentul de satietate (si oboseala) pe care îl ai atunci când servesti mâncaruri grele sau cu grasimi. La fel si pentru pasageri – ei (si conducatorul auto) vor fi mult mai fericiti daca li se va da ocazia sa faca câtiva pasi din când în când.

6. Condu cu schimbul: Gaseste un partener de condus daca este posibil si faceti cu schimbul la volanul masinii spre destinatie. În felul acesta i se permite fiecarui conducator auto sa ia pauze si sa-i creasca concentrarea. Un al II-lea conducator auto poate de asemenea sa te asiste verbal din scaunul pasagerului din dreapta când te confrunti cu o potentiala situatie hazardata.

7. Fa service-ul si verificarea masinii: Masinile din ziua de azi sunt extreme de fiabile, dar o defectiune chiar daca e o problema minora în mijlocul unei calatorii lungi poate repede sa devina un co?mar stresant si costisitor. Nu uita sa-ti verifici benzile de rulare ale anvelopei înainte de plecare – neschimbarea anvelopelor la timp poate duce la situatii periculoase.

8. Foloseste benzile de urgenta doar când este absolut necesar: Aceste benzi sunt prevazute pentru urgente dar nu îsi garanteaza siguranta. Camioane si masini zboara pe lânga la câtiva metri distanta, asadar, unde este posibil si sigur, pune-ti o vesta reflectorizanta, aprinde luminile de avarii si adu-i pe toti în spatele barierei de impact. Daca ai un copil caruia îi este rau sau alte stari, cel mai bine este sa încerci si sa le rezolvi la urmatoarea benzinarie, unde poti parca în siguranta.

9. Verifica-ti anvelopele: Asigurarea ca anvelopele tale sunt în conditii bune de functionare este de asemenea important pentru a avea o calatorie în siguranta si confortabila. Nu verifica doar banda de rulare a calcaturii, ci asigura-te ca anvelopele sunt umflate optim pentru a se potrivi nevoilor unei masini sau unui vehicul cu încarcatura. Daca remorcati o rulota sau o remorca sau o barca, va trebui sa va asigurati ca acele anvelope sunt de asemenea în stare de functionare, ca sa nu mai mentionam dubla verificare a mecanismelor de prindere si a sistemelor electrice pentru a avea toate luminile si celelalte elemente cerute în stare de functionare corespunzatoare.

10. Descarca o aplicatie pentru siguranta: Goodyear ofera o aplicatie pentru siguranta ta la drum, conceputa pentru soselele circulate în vacanta în Europa. Aplicatia include sfaturi utile despre legile privind traficul local si regulamentele, precum si un set de fraze uzuale pentru a te ajuta când te confrunti cu un numar de situatii pe sosea si ai nevoie de asistenta. Aceasta aplicatie este disponibila de descarcat atât pentru platforma iOS cât si pentru Android.

Despre Goodyear

Goodyear este una din cele mai mari companii producatoare de anvelope din lume. Are aproximativ 69.000 de angajati si îsi fabrica produsele în 52 de unitati de productie din 22 de tari peste tot în lume. Cele doua centre ale sale pentru inovare din Akron, Ohio si Colmar-Berg, Luxemburg dezvolta produse si servicii de ultima generatie care stabilesc standardul pentru tehnologie si performanta în aceasta industrie. Înfiintata în 1898, inovatiile Goodyear au stabilit standardele în industrie de mai bine de 100 de ani. Pentru mai multe informatii, vizitati www.goodyear.ro 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto