01.29.2022 2:07

Concept Renault care consuma sub 2 litri / 100 km!

Renault va dezvalui la Paris un concept care consuma mai putin de 2 litri de carburant la suta de kilometri, raporteaza Autocar. Francezii nu au dat inca detalii, dar este clar ca au nevoie de aceasta tehnologie pentru a respecta normele europene privitoare la CO2 in viitor.

Normele europene privitoare la emisiile de CO2 sunt atat de drastice, incat fabricantii auto sunt nevoiti sa gaseasca noi modalitati de a reduce emisiile raportate la intreg parcul auto, chiar daca nu apeleaza la solutii complet electrice.

“Am dezvoltat un concept realmente interesant”, a spus Laurens Van den Acker, seful departamentului de design Renault, citat de Autocar. Nu este vorba de o versiune modificata a vreunui produs Renault deja existent, a precizat acesta, pentru ca toate platformele existente deja in cadrul grupului sunt prea grele. Pentru a atinge un astfel de consum de carburant, estimat la 1.66 litri/100 km, masina trebuie sa aiba o conceptie noua, radical diferita de ce se ofera astazi de catre producatorii de volum.

Conceptul, care va fi prezentat la Salonul Auto de la Paris 2014, va fi o imbinare intre un hatchback traditional, o masina sport si tusele de design specifice unui crossover. Cate putin din toate, asadar, insa este clar ca forma masinii va fi dictata in primul rand de constrangerile aerodinamice.

Nu stim deocamdata nici daca vorbim de un hibrid plug-in, insa dupa toate probabilitatile e vorba de o motorizare pe benzina pusa pe o caroserie usoara, combinata cu un tip de propulsie suplimentar (Peugeot apeleaza, de exemplu, la niste pompe hidraulice in cazul conceptului Peugeot 2008 Hybrid Air, care maresc puterea motorului de 1.2 litri de la 82 de CP la 113 CP, in timp ce consumul mediu este de 2.2 litri/100 km).

renault-concept

Citeste articolul original. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto