05.14.2021 16:43

Cinci trucuri care să prelungească viaţa maşinii

Cum puteţi prelungi viaţa maşinii şi implicit să cheltuiţi cât mai puţini bani pe reparaţii? Iată mai jos câteva sfaturi.

Producătorii auto recomandă ca, atunci când aţi cumpărat o maşină, pe o perioadă de cel puţin 1.000 de kilometrii să menajaţi pe cât posibil maşina. Este foarte important ca în această perioadă să nu depăşiţi o anumită valoare a turaţiei motorului, valoare care de regulă este specificată de fiecare producător în funcţie de motorizarea pentru care aţi optat. De-asemenea, atenţie la la kilogramele suplimentare pe care le puneţi pe maşină!

Cumpăraţi carburanţi de calitate. Este de evitat alimentarea maşinii de la benzinării „obscure” sau de la staţiile de la care observaţi modificări în comportamentul motorului, de exemplu propulsorul nu „trage” aşa cum ar trebui. Combustibilul încă mai este amestecat cu diverse „lucruri” care nu ar trebui să se regăsească în „seva” maşinii. Este foarte important ca atunci când vedeţi că o cisternă alimentează rezervoarele staţiei de carburant să reveniţi a doua zi sau să mergeţi la altă benzinărie. În momentul în care rezervoarele sunt umplute există riscul ca sedimentele de pe fundul acestora să se pună în mişcare şi să ajungă în rezervor.

Nu atârnaţi alte chei alături de cheia de contact a maşinii. Poate pare un sfat banal, dar pe termen lung este unul care vă poate scuti de nişte bani. În funcţie de maşină, costul poate să fie banal sau foarte costisitor. În momentul în care aveţi atârnate alte chei de inelul cheii de contact acest lucru se transformă în greutate, deci într-o forţă suplimentară aplicată butucului de contact. Împreună cu zdruncinăturile din timpul rulajului, greutatea suplimentară poate duce la uzura butucului, iar într-un final la stricarea contactului.

Dacă se observă o creşte a consumului de carburant într-o perioadă de timp este bine de făcut o verificare la service. Acest lucru poate fi simptomul timpuriu al unei probleme. Se ştie foarte bine că dacă o defecţiune minoră este tratată cu indiferenţă aceasta va duce la defecţiuni majore într-un timp foarte scurt.

Dacă maşina staţionează pentru o perioadă mai lungă de timp:

  • Faceţi plinul pentru a preveni apariţia condensului în rezervor;
  • Spălaţi maşina şi aplicaţii  un strat de ceară. Ar fi foarte indicat de utilizat şi prelatele speciale de maşini.;
  • Decuplaţi frâna de mână;
  • Este indicat ca maşină să fie ridicată pe cric pentru a evita uzarea cauciucurilor, dar şi a elementelor de suspensie;
  • Deconectaţi bornele bateriei. Ideal ar fi dacă aceasta ar putea fi periodic descărcată cu ajutorul unui bec şi încărcată cu un redresor de voltaj scăzut.

 

Sursa: promotor.ro 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto