09.22.2021 18:22

Cele mai tranzactionate pe piata auto: VW si Opel

Marcile Volkswagen si Opel, sunt cele mai tranzactionate pe piata auto second hand in primul semestru al anului 2012.

Volkswagen si Opel raman cele mai cautate marci pe piata auto second hand, inregistrand in primul semestru al anului in curs cel mai ridicat numar de masini inmatriculate pentru prima data in Romania dar si cele mai multe anunturi publicate, potrivit datelor furnizate de Auto.ro .

Volkswagen este lider al tranzactiilor de autoturisme pe piata auto second hand, cu peste 17.400 masini inmatriculate pentru prima data in Romania in primul semestru al acestui an, crestere cu 68% fata de perioada similara a anului trecut si 33.000 anunturi postate pe Auto.ro.

Istoricul marcii in Romania, increderea pe care o acorda romanii masinilor germane datorita gradului ridicat de fiabilitate, sigurantei oferite pasagerilor, costului relativ accesibil al pieselor de schimb dar si reducerea taxei de poluare cu pana la 25% la inceputul acestui an, au facut ca Volkswagen sa fie cea mai tranzactionata marca.

Cele mai multe anunturi apartin modelelor Volkswagen Golf si Passat. Opel a devenit de-a lungul timpului o referinta pe auto second hand „piata auto second hand prin prisma raportului avantajos dintre pret, echipare, confort si siguranta, ocupand locul al II-lea cu 15.300 de masini inmatriculate si peste 24.000 anunturi postate pe Auto.ro in prima jumatate a anului in curs, cele mai multe anunturi fiind pentru modelul Opel Astra. Cele doua marci insumeaza 44% din totalul inmatricularilor de masini second hand , conform statis¬ticilor Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor.

Media preturilor cerute pentru un Volkswagen second hand a inregistrat in primele 6 luni ale acestui an valoarea de 5.660 Euro, in crestere cu 12% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce pretul mediu al autovehiculelor Opel a inregistrat valoarea de 3.350 Euro, in scadere cu 8 procente fata de primul semestru al anului trecut, conform AutoIndex .

Volkswagen este lider al tranzactiilor de autoturisme pe piata auto second hand, cu peste 17.400 masini inmatriculate pentru prima data in Romania in primul semestru al acestui an, crestere cu 68% fata de perioada similara a anului trecut si 33.000 anunturi postate pe Auto.ro.

Istoricul marcii in Romania, increderea pe care o acorda romanii masinilor germane datorita gradului ridicat de fiabilitate, sigurantei oferite pasagerilor, costului relativ accesibil al pieselor de schimb dar si reducerea taxei de poluare cu pana la 25% la inceputul acestui an, au facut ca Volkswagen sa fie cea mai tranzactionata marca. Cele mai multe anunturi apartin modelelor Volkswagen Golf si Passat.

Opel a devenit de-a lungul timpului o referinta pe piata auto second hand prin prisma raportului avantajos dintre pret, echipare, confort si siguranta, ocupand locul al doilea cu 15.300 de masini inmatriculate si peste 24.000 anunturi postate pe Auto.ro in prima jumatate a anului in curs, cele mai multe anunturi fiind pentru modelul Opel Astra.

Cele doua marci insumeaza 44% din totalul inmatricularilor de masini second hand, conform statis­ticilor Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor.

Media preturilor cerute pentru un Volkswagen second hand a inregistrat in primele 6 luni ale acestui an valoarea de 5.660 Euro, in crestere cu 12% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce pretul mediu al autovehiculelor Opel a inregistrat valoarea de 3.350 Euro, in scadere cu 8% fata de primul semestru al anului trecut, conform AutoIndex.

Despre Netbridge Development

Misiunea site-ului Auto.ro este de a oferi utilizatorilor instrumente care sa faciliteze procesul de vanzare, cumparare si accesul la o gama completa de servicii din domeniul auto.

In acest scop, echipa Auto.ro a dezvoltat o aplicatie unica in Romania ce ofera servicii utile oricarui conducator auto, atat pentru terminale care functioneaza cu iOS, cat si pentru device-urile cu Android: Aplicatia pentru iOS si Aplicatia pentru Android. AutoIndex este un alt instrument dezvoltat de Auto.ro si masoara pretul mediu al pietei auto second hand, in timp ce platforma Experti Auto ofera utilizatorilor si soferilor informatii complexe si precise pentru a lua cea mai buna decizie de vanzare sau cumparare.

Aceste statistici si informatii sprijina cumparatorul privind achizitia in functie de buget, nevoi si asteptari, si totodata, ajuta vanzatorul sa isi raporteze oferta la alte modele asemanatoare si sa inteleaga evolutia pietei.

sursa: Comunicate de Presa 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto