11.29.2021 2:08

Cel mai puternic model cu patru usi, noul Bentley Flying Spur, va fi lansat la Geneva Motor Show 2013

Bentley stabileste o noua  dimensiune a luxului, o performanta spectaculoasa prin lansarea noului Flying Spur. Prin combinatia inegalabila de manevrabilitate, lux, tehnologie si design, noul Bentley preia succesul mondial al predecesorului sau.

Echipa care se ocupa de designul masinilor produse de Bentley, a dezvoltat un design atletic pentru noul produs Bentley, care combina traditia Bentley cu elemente contemporane si atitudine sportiva. Linii ascutite, spatiu, tehnologie acustica si electronica impreuna cu designul tapiteriei din piele lucrata manual, sunt cateva dintre elementele caracteristice noului titlu al luxului, Bentley Flying Spur.

Asigurarea confortului de prima clasa a reprezentat  o prioritate pentru proiectul noului Flying Spur, proiectantii au avut o grija speciala si pentru pasagerii din spate, prin posibilitatea actionarii individuala a locurilor din spate cu ajutorul unui dispozitiv touch-screen, conectare mobila prin Wi-Fi, si chiar o serie de activitati de entertainment pentru acestia. Izolarea acustica a cabinei de zgomotele externe este un accent special adus noului model.

Puterea noului Flying Spur e asigurata de motorul  Twin Turbo W12, de 6 litri, marca Bentley, cuplat la o transmisie automata cu 8 trepte. Cel mai puternic Bentley, cu 4 usi, din istorie, atinge o viteza de 322 km, in 4.3 secunde, dezlantuind 616 CP.

Noul Bentley Flying Spur stabileste noi caractere in materie de design al brandului. Elenganta este reflectata in liniile ascutite, suprafete usor curbate, panouri sculptate si un profil puternic dinamizat.

Conceput pentru a imbunatati rigiditatea corpului de ansamblu si rafinament in acelasi timp, indeplinirea obiectivelor stricte de perormanta in cazul unui impact sau legislatia privind pretectia pietonilor, noua structura a caroseriei include consolidarea cu praguri frontale, componente deformabile din podea pentru transferul optim de   .

Capota si aripile sunt modelate la peste 500 grade Celsius, cu ajutorului aerului comprimat, folosind tehnica industriei aero-spatiala de modelare a aliajului. Noile structuri ale usilor sunt complet reproiectate, contin mai putine piese individuale, pentru imbunatatirea calitatii si rafinamentului. In proiectare noului sedan, specialistii Bentley au avut in vedere  economia provind greutatea super-masinii, astfel ca noul Flying Spur este cu 50 kg mai usor decat modelul initial.

Prezentand o atentie sporita pentru mediul inconjurator, noul proiect Flying Spur reduce emisiile de CO2 cu mai mult de 13% fata de modelul anterior, aproximativ 343 g/km la un consum de 14,7 litri/100 km.

Cel mai puternic model cu patru usi proiectat vreodata, noul Bentley Flying Spur isi va face debutul pe plan mondial la editia din 2013 a expozitiei Geneva Motor Show.

Ramona Țuțuianu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto