05.14.2021 17:55

Cea mai sigura masina

Euro NCAP a anuntat numele celor mai sigure masini testate în 2014. Mercedes-Benz C-Class primeste laurii la categoria: Masina de Familie de Clasa Medie.

Clasa C a primit toate laudele expertilor Euro NCAP si calificativul maxim de 5 stele, obtinînd un punctaj impresionant de 92% pentru protectia pasagerilor adulti si 84% pentru protectia copiilor. Testele au respectat noile reguli Euro NCAP, care, în loc sa evalueze masinile exclusiv la capitolele impact frontale sau lateral, recompenseaza cu masinile în functie de rezultate obtinute la diferite categorii cum ar fi siguranta pasagerilor adulti, siguranta copiilor si sistemele de siguranta activa, cum ar fi frânarea autonoma automata (AEB).

Impactul frontal are loc la o viteza de 64 km/h, 40% din latimea masinii lovind o bariera care se deformeaza. În cazul impactului lateral, o bariera flexibila mobila loveste portiera soferului la 50 km/h. În cadrul testului de impact lateral cu un stâlp, masina testata este propulsata la o viteza de 29 km/h într-un stâlp fix.

Mercedes nu a dezamagit. Sistemele de siguranta ale Clasei C au cules 77 de puncte, ESP-ul, atentionarea de punere a centurii si Collision Prevention Assist PLUS® fiind oferite ca dotari standard. Sistemul de frânare autonoma functioneaza atât la viteze reduse, cât si la viteze mari, evitînd coliziunile iminente în traficul urban sau reducînd gravitatea acestora pe autostrada. Lane Departure Warning, disponibil ca optiune, ajuta la mentinerea masinii pe banda corecta (‘Lane Departure Protection’).

Per total, Mercedes- Benz Clasa C a obtinut punctajul maxim pentru siguranta pasagerilor. Celula de siguranta a ramas intacta la impact frontal, iar în cadrul testului cu bariera laterala, partile vitale ale corpului au avut parte de o protectie buna, conform interpretarii datelor înregistrate de manechine. În impactul lateral, presiunea aplicata asupra zonei toracice poate deveni o problema minora, în timp ce exista sanse mici de vatamare din cauza socului provocat de o lovitura din spate, protectiei oferita de scaunele din fata fiind optima.

Airbag-ul pentru pasageri este dezactivat automat atunci când un scaun de copil orientat spre spate este montat pe scaunul pasagerului. Sistemul este diferit fata de versiunile precedente implementate de Mercedes-Benz, sisteme care functionau astfel doar în cazul unor anumite tipuri de scaune.

Mercedes

Nici pietonii nu au fost uitati de Mercedes-Benz. Clasa C a primit calificativul de 5 stele si un punctaj de 77%, cu laudele binemeritate acordate capotei ‘active’. Atunci când este detectat impactul cu un pieton, aceasta se ridica, pentru a crea mai mult spatiu între capota si structurile dure ale motorului, protectia capului fiind îmbunatatita. Si testele efectuate asupra barei de protectie au dovedit un nivel bun de protectie oferita pietonilor, în conditiile în care doar marginile frontale ale acesteia au fost clasificate ca fiind neprietenoase.

Testul se poate viziona aici. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto