10.22.2021 16:26

Cele mai scumpe masini inmatriculate in Romania

Clientii automobilelor de lux de pe piata locala s-au orientat in acest an tot mai mult catre masinile sport precum Ferrari, Lamborghini si intr-o anumita masura si Bentley. Pe segmentul limuzinelor, Rolls-Royce ramane si anul acesta fara nici un model nou inmatriculat, in timp ce Bentley, vechiul sau partener a crescut puternic, depasind pragul de zece masini noi inregistrate. 

2014-aston-martin-vanquis-52_600x0w

Romanii au cheltuit pentru aceste autoturisme aproape 8 milioane de euro, conform calculelor ZF pentru a achizitiona pentru 40 de masini de peste 100.000 de euro.

Cel mai scump automobil in acest an este un lamborghini al carui pret de lista este 409.200 euro cu TVA, in timp ce pragul de 200.000 de euro s-au inmatriculat aproape 20 de masini. In categoria cea mai scumpa limuzina de luc intra un Bentley Flying Spur W12 cu un pret de 248.000 de euro cu TVA.

Dintre marcile de lux, in primele noua luni cea mai mare crestere a inmatricularilor de autoturisme noi a fost punctata de Lamborghini, e la una la trei masini, atat Avendator cat si noul Huracan, urmata de Maserati cu 150% si Bentley, de aproape 30% la noua masini.

bentley-2015-flying-spur-interior

In cazul masinilor sport, Ferrari a stagnat in acest an la sase masini noi înmatriculate in Romania, la fel si in cazul Aston Martin.

Sursa. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto