01.26.2022 13:27

Cea mai rapida masina de serie din lume

Producatorul american John Hennessey a reusit sa bata recordul mondial de cea mai rapida masina de serie din lume cu modelul Venom GT. Supersportiva americana detine recordul mondial la cea mai rapida masina de serie cu doua locuri in sprintul 0-300 Km/h.

hennessey-venom-gt-cea-mai-rapida-masina-din-lume-01

Recordul a fost obtinut pe pista de aterizare de la Centru Spatial Kennedu detinut de NASA, insa nu a fost omologat de Guinness Worl Records pentru ca: nu a parcurs pista in ambele directii si pentru ca nu a fost produsa in cel putin 30 de exemplare(vor fi doar 29)

hennessey-venom-gt-cea-mai-rapida-masina-din-lume-02

hennessey-venom-gt-cea-mai-rapida-masina-din-lume-05

hennessey-venom-gt-cea-mai-rapida-masina-din-lume-09

 

Masina creata de hennessey are un V8 biturbo de 7.0 litri si produce 1.244CP si 1.565 NM, si ajunge la 193,1 km/h in doar 7,71 secunde

hennessey-venom-gt-cea-mai-rapida-masina-din-lume-13

hennessey-venom-gt-cea-mai-rapida-masina-din-lume-24

Desi e (semi)oficial mai rapid decat un Bugatti Veyron Super Sport, Hennessey Venom GT nu e vazut de creatorul sau ca fiind un rival pentru racheta pe patru roti numita Veyron. „Sunt masini complet diferite”, spune americanul. „Scopul nostru nu e sa fie doar cea mai rapida, ci si cea mai usoara. Chestia aia (Veyronul) e un Bentley GT, o masina confortabila”, a completat John Hennessey.(n 2010, un Bugatti Veyron Super Sport a devenit cea mai rapida masina din lume, cu o viteza maxima de 434,29 km/h)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto