- Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie! - https://www.auto-business.ro -

Cea mai mare crestere a pietei auto locale

Posted By Florin Morariu On 10 iunie 2014 @ 9:05 In Articole | No Comments

Crestere masiva de 44% a înmatricularilor de masini noi in Romania pentru luna mai

Înmatricularile de autoturisme noi au crescut cu 44% în luna mai comparativ cu perioada similara a anului trecut, la 5.932 de unitati, potrivit datelor Directiei Regim Permise de Conducere si Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

Aceasta este cea mai mare crestere a pietei auto locale dintr-o luna dupa ianuarie 2012, când înmatricularile au urcat cu 86%.

În total, în primele 5 luni ale acestui an s-au înregistrat peste 24.200 de masini noi, în crestere cu 18% fata de perioada similara a anului trecut.

În conditiile în care si vânzarile din mai vor urma acelasi trend ascendent, se va consemna un numar de 11 luni consecutive de crestere fata de lunile similare ale anului precedent.

Dar în acest context trebuie sa se tina seama de faptul ca în ultimele sase luni ale lui 2013 a aparut efectul pozitiv al programului Rabla, iar pe de alta parte, în primul trimestru din 2013 cu care comparam începutul bun din 2014 vânzarile au avut de suferit de pe urma asteptarii induse în piata de demararea târzie a programului de casare, produsa abia în iunie 2013, potrivit membrilor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA).

Duster [1]

informatii preluate de pe Money.ro 


Article printed from Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie!: https://www.auto-business.ro

URL to article: https://www.auto-business.ro/articole/cea-mai-mare-crestere-a-pietei-auto-locale.html

URLs in this post:

[1] Image: http://www.auto-business.ro/wp-content/uploads/2014/06/Duster.jpg

Copyright © 2012 Autobusiness. All rights reserved.