05.17.2022 7:24

Cea mai mare crestere a pietei auto locale

Crestere masiva de 44% a înmatricularilor de masini noi in Romania pentru luna mai

Înmatricularile de autoturisme noi au crescut cu 44% în luna mai comparativ cu perioada similara a anului trecut, la 5.932 de unitati, potrivit datelor Directiei Regim Permise de Conducere si Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

Aceasta este cea mai mare crestere a pietei auto locale dintr-o luna dupa ianuarie 2012, când înmatricularile au urcat cu 86%.

În total, în primele 5 luni ale acestui an s-au înregistrat peste 24.200 de masini noi, în crestere cu 18% fata de perioada similara a anului trecut.

În conditiile în care si vânzarile din mai vor urma acelasi trend ascendent, se va consemna un numar de 11 luni consecutive de crestere fata de lunile similare ale anului precedent.

Dar în acest context trebuie sa se tina seama de faptul ca în ultimele sase luni ale lui 2013 a aparut efectul pozitiv al programului Rabla, iar pe de alta parte, în primul trimestru din 2013 cu care comparam începutul bun din 2014 vânzarile au avut de suferit de pe urma asteptarii induse în piata de demararea târzie a programului de casare, produsa abia în iunie 2013, potrivit membrilor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA).

Duster

informatii preluate de pe Money.ro 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto