10.19.2021 11:43

Cea mai ieftina versiune Mercedes-Benz Clasa S costa 86.626 euro

Noul S este primul automobil din lume in care nu mai sunt folosite deloc becuri, ci LED-uri, iar nivelurile de calitate si confort au fost ridicate nu numai pentru a fi deasupra BMW Seria 7 si Audi A8, ci si pentru a putea concura cu Rolls-Royce si Bentley.

Varianta de intrare in gama este S 350 Blue TEC cu motor turbo diesel V6 de 190 kW/259 CP si caroserie normala. Varful de gama este S 63 AMG cu ampatament marit, cu motor V8 biturbo pe benzina de 430 kW/585 CP.

Aproape 500 de LED-uri sunt utilizate in noul Mercedes-Benz Clasa S si nici macar un singur bec traditional. In functie de echipare, cele mai importante grupari de LED-uri sunt in faruri (56 LED-uri fiecare). Pentru stopuri sunt utilizate 35 LED-uri, plus inca patru LED-uri pentru lampile de ceata. In interior sunt circa 300 LED-uri, incluzand desigur si iluminarea ambientala.

Dincolo de finisajele de top, in interior se remarca doua ecrane color de 12,3 inch, format 8:3, unul fiind dedicat sistemului de infotainment, iar celalalt instrumentelor si computerului de bord.

Pentru confort si siguranta noul S are LINGUATRONIC, un sistem avansat de comenzi vocale pentru a introduce o adresa in sistemul de navigatie, pentru a suna pe cineva sau pentru a comanda sistemul audio. Acest sistem de asistenta este capabil sa citeasca e-mail-uri si SMS-uri. Sistemul de navigatie utilizeaza Google Maps.

Climatizarea poate difuza parfum in habitaclu, dintr-un recipient special aflat in torpedou. Parfumul nu se imprima in haine, iar intensitatea mirosului poate fi reglata. Tehnologia vine in pachetul AIR-BALANCE.

Pentru locurile din spate sistemul de climatizare THERMOTRONIC poate incalzi si cotierele, pe langa sezut si spatar. Sunt disponibile noi scaune pentru spate dintre care clientii pot alege, inclusiv optiunea de scaune Executive, al caror spatar poate fi reglat cu o variatie a unghiului de 43,5 grade. Clientii pot opta de asemenea pentru o bancheta clasica sau pentru scaune individuale cu reglaje ale spatarului de 37 grade.

Pe langa functiile de scaune incalzite si ventilate exista si functie de masaj (ENERGIZING) pe principiul pietrelor fierbinti.

A noua generatie a limuzinei premium Mercedes-Benz Clasa S este disponibila in Romania la preturi cu TVA cuprinse intre 86.626 euro si 161.584 euro.

Sursa: 0-100.ro 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto