01.23.2022 12:01

Cea de-a 7-a generatie VW Golf

Cel mai indraznet salt de generatii din istoria celui mai de succes Volkswagen.

Privit in ansamblul calitatilor sale, Noul Golf stabileste standardul in clasa sa, de la motorizari,  la design, siguranta si functii. Cea de-a 7-a generatie a celui mai de succes model Volkswagen înseamna cel mai bun Golf din toate timpurile: calitatea tuturor componentelor a fost imbunatatita pana la cel mai mic detaliu.

Noul Golf demonstreaza progrese clare in ceea ce priveste dinamica si precizia, fiind cu pana la 100 kg mai usor si 23% mai economic. Motoarele TSI si TDI au fost complet reconcepute, furnizând putere în mod eficient, în conditiile reducerii consumului si a emisiilor de CO2. Managementul activ al cilindrilor (ACT) este o noua tehnologie inovatoare de economisire a combustibilului, introdusa pentru gama Golf.

Motorul pe benzina de intrare (TSI) consuma doar 4,90 litri/100 km, iar diesel-ul de intrare (TDI) doar 3,8 litri/100 km. Modelele TSI înving limita de 115 grame CO2/km, în timp ce TDI-urile trec chiar sub cea de 100 grame CO2/km, cu doar 99 grame CO2/km. Asa cum am mentionat deja, cele mai bune valori sunt oferite de Golf BlueMotion: 3,20 litri/100 km si 85 grame CO2/km. Un alt motor nou este 1.4 TSI de 103 kW/140 CP si functia automata de dezactivare a cilindrilor (ACT: active cylinder management). Consumul mixt este pe cât de sportiv, pe atât de eficient: 4,7 litri/100 km (109 grame/km CO2).

Prof. Dr. Winterkorn: “Acest simt al responsabilitatii în construirea masinilor eficiente în serii mari, caracterizeaza Volkswagen dintotdeauna. De aceea, a fost extrem de important pentru noi sa construim cel mai eficient Golf din toate timpurile, mentinându-l totodata la un pret accesibil. Si am reusit.”

De asemenea, Noul Golf contribuie la reducerea poluarii aerului, prin intermediul tehnologiei “Blue Motion” aflata in dotarea standard pentru toate motorizarile. Acesta include sistemul start/stop, sistemul de recuperare a energiei pierdute la franare si recomandarea pentru schimbarea treptei de viteza.

Anual cu pâna la 119.000 de tone de CO2 mai putin in Europa. Cu 13,90% mai putin CO2 în medie. Dr.  Ulrich Hackenberg, membru al Consiliului de administratie, responsabil pentru Dezvoltarea Tehnica a marcii Volkswagen: “Estimam ca datorita noului Golf, care emite în medie cu pâna la 13,90% mai putin CO2 calculat la întreaga gama, numai în Europa vor fi generate cu 119.000 tone mai putin CO2.

Noul Golf este primul Volkswagen dotat cu sistem de franare ”Multi Collision Brake” si touchscreen cu senzor de proximitate.

Sistemul de frânare automata Multi Collision Brake, este prezentat de Volkswagen ca o inovatie la nivel mondial. Frânarea declansata automat reduce riscul de derapaj si pericolul de coliziuni suplimentare, în cazul unui accident. Tot in ceea ce priveste siguranta, Sistemul proactiv de protectie a pasagerilor recunoaste situatiile potential periculoase si strânge centurile de siguranta ale soferului si pasagerului din fata si închide automat geamurile si trapa pentru o functionare optima a airbagurilor în caz de accident

Diferitele noi sisteme de asistenta pentru sofer optimizeaza confortul, ajuta la detectarea în avans a situatiilor critice, reducând astfel riscul de accident :

• Adaptive Cruise Control (ACC) si sistemul “Front Assist” cu frânare automata de urgenta City

• “Dynamic Light Assist”, care permite circularea cu faza lunga activa, mascând partial fasciculul de lumina pentru a evita orbirea celorlalti participanti la trafic

• Cruise control, inclusiv cu limitator de viteza

• Detector de oboseala

• Noul Golf este extrem de usor de condus datorita sistemului de mentinere al benzii de rulare, “Lane Assist”, care avertizeaza soferul la viteze de peste 60 km/h asupra parasirii nesemnalizate a benzii de circulatie prin impulsuri resimtite in volan.

Din dotarea standard a noului Golf se evidentieaza frâna de stationare electronica cu functie Auto Hold, sistemul electronic de stabilitate, diferentialul cu alunecare limitata, sistemul de aer conditionat climatic si protectia împotriva alimentarii cu benzina pentru modelele cu motorizare diesel.

Mai mult decat atat, Noul Golf te va incanta cu portbagajul variabil si sistemele inteligente de depozitare si transport, cu sistemul de navigatie si infotaintment cu touchscreen, si cu functiile de reglare a distantei si asistentul de monitorizare al vecinatatii.

38 de ani de la lansarea pe piata a primului Golf, Volkswagen scrie un nou capitol impresionant al povestii de succes, lansând cea de-a 7-a generatie: Noul Golf este si va ramâne “Das Auto”.

Informatii oferite de Autoworld Cluj-Napoca 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto