10.19.2021 11:57

Ce minusuri are noul Logan?

Din 2010, de cand a fost lansat SUV-ului Duster, Dacia s-a îndepărtat tot mai mult de conceptul „low-cost” sub care au fost lansate modelele Logan (2004), Logan MCV (2006) şi Sandero (2008). Lodgy şi Dokker, lansate în acest an, se deosebesc cu totul de Logan, Sandero şi Sandero Stepway care încă amintesc de conceptul „low-cost”. Zf.ro a facut o comparaţie între vechiul Logan şi noul Logan.

Noul Logan a surprins piaţa auto europeană şi în acest an, aproape la fel de puternic ca in 2004. Atunci reducerea de costuri era vizibiă – oglinzi retrovizoare laterale interschimbabile, portbagajul putea fi deschis doar cu cheia. În 2012 noul Logan a rectificat aceste minusuri şi dispune acum de un design armonios, modern şi elegant,  iar componenta low-cost aproape a dispărut la exterior.

La interior  Logan dispune, la al doilea nivel de echipare, de sistem radio-CD cu MP3 şi port USB, iar la al treilea de un sistem multimedia, cu navigaţie, Bluetooth şi USB plus display touchscreen care funcţionează foarte bine. Scaunele sunt confortabile, dar elemente din material textil pe care vechiul Logan le avea pe portiere au fost înlocuite cu plastic de o calitate slabă. Reglajul oglinzilor retrovizoare se face din partea stângă a volanului şi nu de sub frâna de mână. Comenzile pentru geam au rămas pe consola centrală, sunt mai mici şi amplasate mai jos, acţionarea acestora în timpul mersului fiind destul de dificilă.

Zf.ro scrie că noul Logan arată mult mai bine decât generaţia anterioară şi oferă o ţinută de drum îmbunătăţită. „Caroseria înaltă, garda la sol ce putea fi comparată chiar şi cu cea a unor SUV-uri şi suspensia proiectată pentru a absorbi cât mai mult denivelările de pe drumurile desfundate nu făceau din vechiul Logan unul potrivit nici măcar pentru un condus „uşor sportiv”.” 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto