10.19.2021 12:15

Ce faci daca iti este frica sa conduci?

Stii, noi vorbim aici de masini in fiecare zi, dar nu ne-am gandit, pana acum, ca ar putea exista oameni care vor sa conduca (din nevoie sau placere), dar le este frica sa faca asta. Motivele sunt diferite, dar actioneaza mai mult sau mai putin la fel si pot duce chiar si la atacuri de panica. Avem mai jos detalii.

Noua ne place sa conducem. Cel mai probabil, si tie iti place sa conduci si sa te uiti la masini frumoase, dar s-ar putea sa cunosti pe cineva care ar vrea sa conduca, insa nu poate fiindca ii este frica. Nu poate sa explice de ce, dar stie ca daca ar urca la volan s-ar panica.

Pai, astazi am aflat ca exista o fobie a condusului, dintr-un material publicat de Adevărul. Acolo, un psiholog spune ca frica de a sofa poate avea trei cauze – frica de accidente rutiere (fie ai fost implicat, fie ai fost doar martor), agorafobia (intri in panica in zone aglomerate, in tuneluri sau pe autostrada) sau frica de amenzi (care actioneaza mai ales la soferii imprudenti si ii face anxiosi).

Partea buna este ca exista solutii, insa va trebui sa iti dai silinta. „Persoanele din primele doua categorii enumerate anterior au nevoie de tratament psihoterapeutic pentru a depasi acesta frica irationala. Desensibilizarea sistemica si expunerea la stimulii fobici ajuta persoana sa depaseasca cu succes aceasta teama. Pentru ultima categorie, practica si consolidarea deprinderilor prin exercitiu reprezinta solutia ideala pentru a depasi aceasta autolimitare fobica”, a declarat psihologul Ionut Ghiugan pentru Adevărul.

Cu alte cuvinte, oricine poate sa conduca. Trebuie doar sa stie sigur ca vrea sa faca asta.

condus-945x630

Sursa. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto