12.05.2021 21:24

Ce faci cand alimentezi cu un carburant necorespunzator

Cel putin odata in viata poate ati alimetat masina cu carburantul gresit. Haideti sa vedem ce puteti face daca va aflati intr-o astfel de situatie.

 

 

Indiferent ca aveti multi ani in spate ca sofer sau ca sunteti imcepator pericolul alimetarii cu un combustibil gresit exista. Motivele sunt diferite, insa efectele pot lasa urme adanci in portofel. In momentul in care ti-ai dat seama ca ai alimentat gresit iata ce ar trebui sa faci:

  1. Sa nu pornesti motorul…asta in cazul in care ti-ai dat seama de eroare in timp util. In caz contrar vei afla foarte repede ca ceva este in neregula. Motorul nu va mai functiona normal, iar intr-un final acesta se va opri

  2. Daca iti dai seama ca ai alimentat gresit inainte sa pornesti motorul, impinge masina de la pompa dupa care ai urmatoarele doua variante:

    -Suna o firma de tractare si duci masina in service

    -Il suni pe mecanicul tau si il rogi sa vina in benzinaria cu pricina unde veti incepe scoaterea combustibilului din rezervor

  3. Daca nu-ti dai seama decat atunci cand motorul iti “spune” ca ceva nu este in regula exista foarte mari sanse ca paguba sa nu fie foarte mare, insa daca insisti dupa ce motorul se opreste poti sa fi sigur ca nota de plata va fi una “grasa”.

Conteaza forate mult si cati litri de combustibil au ajuns in rezervor. Daca sunt cantitati reduse exista sanse mari sa nu afecteze grav motorul. Cea mai nefericita situatie este atunci cand un motor diesel este alimentat cu benzina, si se poate ajunge chiar la distrugerea motorului.

Pentru a evita situatiile neplacute pricinuite de alimentarea masinii cu un combustibil gresit este necesar sa fiti doar atenti.

l_carburant-baisse-6-centimes

Sursa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto