09.23.2021 9:52

Ce autostrazi vor fi date in folosinta, in Romania, in 2013?

Fata de alte tari europene, Romania este doar la inceputul proiectelor de dezvoltare a infrastructurii. Desi procesul de finalizare la noi, dureaza destul de mult, sau este sistat. Ei bine, anul 2013 nu pare  a fi asa de ghinionist, vom putea circula pe 140 kilometri de autostrada noi, care valoreaza 930 milioane de euro.

Astfel ca, pana in luna mai, au fost deja inaugurati 18 kilometri de autostrada, intre Simeria si Orastie. Conform CNADNR, pana in august, urmeaza a se finaliza 24 kilometri pe acest tronson. In noiembrie, anul curent, este in program a se deschide tronsonul al doilea al liniei Simeria- Orastie, care presupune 20 de kilometri, pe care s-a finalizat deja un procent de 55%. Un al treilea tronson, ce presupune 16 din cei 22 de kilometri, intre Simeria si Orastie, va fi gata pana in toamna acestui an. Pana in decembrie 2013, se preconizeaza a se inaugura si al patrulea sector al autostrazii Simeria-Orastie, mai exact 16 kilometri.

Tot pana in decembrie va fi gata primul lot din sectorul Lugoj-Deva, adica 27,5 kilometri. Momentan se afla in constructie alti 16 kilometri de autostrada, intre Nadlac si Arad, realizati in proportie de 83%.

Desi s-a format un obicei din a prelungi sau a nu respecta termenele de executie, ori a rezilia contracte, asa cum este cazul autostrazii Transilvania, autoritatile se arata increzatoare in viitorul acestor proiecte pentru Romania.

Ramona Țuțuianu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto