10.20.2021 1:22

Care sunt temerile soferului roman?

Avarierea masinii din cauza tamponarilor si defectarea autovehicului: aceastea sunt temerile soferilor români pe timp de iarna.

  • Soferii români considera foarte periculos traficul de iarna, iar cei mai multi se tem de tamponarile provocate din cauza ghetii si a zapezii, arata un studiu comandat de Generali Romania

 

  • Pâna la finalul lunii ianuarie 2013, Generali Romania desfasoara o campanie promotionala, prin care clientii care îsi încheie o asigurare CASCO primesc cadou rovinieta pe un an, plus alte beneficii suplimentare

 

Peste 60% dintre soferii români cred ca iarna este cel mai periculos anotimp pentru masina lor, în timp ce doar 28% considera ca traficul de iarna este putin mai periculos decât cel pe timp de ceata sau ploaie. În topul pericolelor de care se simt amenintati soferii în timpul iernii se afla tamponarile în trafic din cauza ghetii si a zapezii (81,60%), nesiguranta locului de parcare (8%), defectarea masinii din cauza frigului si a înghetului (6,70%), dar si avarierea masinii din cauza greutatii zapezii si a turturilor care cad de pe cladiri (2,60%).

Acestea sunt concluziile unui studiu recent, la care au participat peste 3.320 de respondenti, comandat de Generali Romania cu ocazia lansarii unei noi campanii promotionale privind asigurarea CASCO.

Dintre respondentii care au participat la studiu, 70% folosesc masina în fiecare zi, în timp ce aproape 13% evita sa circule cu autovehiculul iarna din cauza aglomeratiei si pericolelor. 10% dintre soferi spun ca în acest anotimp apeleaza la masina doar în weekend.

Soferii considera ca, pe timp de iarna, masina lor are nevoie de achizitii speciale, de aceea 80% trec pe lista de cumparaturi anvelopele de iarna, iar 15,50% îsi cumpara kit pentru a-si putea deszapezi masina (racleta, nisip, lanturi, lopata). Majoritatea respondentilor cred ca traficul pe timp de iarna este mult mai periculos, însa cei mai multi dintre ei (peste 86%) considera ca o asigurare CASCO este la fel de folositoare în tot timpul anului. Doar 13% cred ca aceasta este mai utila pe timp de iarna, deoarece în acest anotimp autovehiculele sunt expuse la mai multe pericole decât în alte anotimpuri.

În perioada 1 decembrie 2012 – 31 ianuarie 2013, Generali Romania desfasoara o campanie promotionala CASCO All Inclusive, prin care clientii vor primi beneficii suplimentare atasate politei CASCO, dar si rovinieta valabila timp de un an.

Am reluat aceasta campanie, pe care am derulat-o în lunile iulie si august, pentru ca s-a dovedit atractiva pentru clienti. Am pastrat beneficiile deoarece, într-adevar, rovinieta – obligatorie pentru circulatia pe drumurile nationale – este un beneficiu apreciat de cei care detin o masina. În acelasi timp, am dorit sa venim în sprijinul conducatorilor auto cu aceasta polita CASCO All Inclusive într-o perioada a anului pe care soferii o considera dificila din perspectiva evenimentelor în trafic, asa cum este evidentiat în studiul comandat de Generali Romania“, a afirmat Adrian Marin, Director General Generali Romania.

Alte avantaje ale politei CASCO de la Generali Romania sunt serviciile rapide oferite în procesul de despagubire a daunelor, paleta larga de riscuri cuprinse în asigurarea CASCO si beneficiile suplimentare oferite în perioada campaniei, precum asistenta rutiera extinsa sau asigurarea de accidente pentru persoanele transportate.

Generali Romania este membra a Generali PPF Holding B.V., care opereaza în 14 tari din Europa Centrala si de Est.

Prin subsidiarele sale, Generali PPF Holding administreaza active de peste 15.000.000.000 Euro si deserveste peste 13.000.000 de clienti din întreaga regiune.

Generali PPF Holding este înregistrata în Olanda si are sediul central în Praga, în Republica Ceha.

Generali PPF Holding B.V. este o companie rezultata din joint venture-ul realizat între Assicurazioni Generali (51%) si PPF Group (49%).

În România, Generali ocupa locul 4, dupa volumul de prime brute subscrise în 2011 pe asigurari de viata, si locul 7 în topul asiguratorilor de non-viata. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto