- Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie! - https://www.auto-business.ro -

Cand vor disparea masinile cu motoare cu ardere interna

Posted By Andreea Fagadar On 31 ianuarie 2014 @ 9:00 In Articole,Benzinarii auto | No Comments

Potrivit unui raport realizat de Shell privind viitorul motoareleor cu ardere interna benzina si motorina vor ramane inca mult timp de baza in alimentarea masinilor. Asta va da batai mari de cap ecologistilor insa sa nu uitam ca este un studiu facut de o companie petroliera.

0-studiu-petrol [1]

Dupa prognozele privind epuizarea resurselor petroliere si cresterea accentuata a preturilor la conbustibili fosili multi spera ca vom scapa de petrol cat mai repede.

Shell insa, ne avertizeaza ca vom ramane dependenti de petrol cateva decenii de acum incolo.Benzinariile nu vor disparea din peisaj pana in 2070. Conform estimarilor lor, cererea de petrol va continua sa creasca pana in jurul anului 2035, dupa care va incepe sa scada.

 

Propulsia cu hidrogen, ar trebui sa inlocuiasca motoarele diesel folosite actualmente in domeniul transporturilor de marfuri si transporturi. Specialistii de la Bosch spun ca in 2020 cota de piata a hibridelor va fi de circa 8% in timp ce masinile electrice vor ajunge la 2%. Cat despre masinile cu hidrogen, acestea vor fi aproape inexistente pana la sfarsitul deceniului.

2-masini-ecologice [2]

Ramane de vazut daca autoritatile vor avea curajul sa propuna masuri radicale pentru reducerea consumului de combustibili fosili si sa incurajeze tehnologiile non-poluante. Pe de o parte, este vorba despre planurile de investitii ale marilor constructori si ale companiilor din domeniul auto. Pe de alta parte, vorbim de reticenta publicului, prea putin dispus sa plateasca pentru non-poluare.

Citeste mai mult aici [3]


Article printed from Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie!: https://www.auto-business.ro

URL to article: https://www.auto-business.ro/articole/cand-vor-disparea-masinile-cu-motoare-cu-ardere-interna.html

URLs in this post:

[1] Image: http://www.auto-business.ro/wp-content/uploads/2014/01/0-studiu-petrol.jpg

[2] Image: http://www.auto-business.ro/wp-content/uploads/2014/01/2-masini-ecologice.jpg

[3] aici: http://www.promotor.ro/masini-noi/news/nu-scapam-de-combustibilii-fosili-conform-petrolistilor.-pana-cand-11976154

Copyright © 2012 Autobusiness. All rights reserved.