01.29.2022 2:23

Bujii incandescente

Bosch îsi extinde gama de bujii incandescente Duraterm cu încalzire rapida si cu element acoperit

Bosch îsi extinde gama deja cuprinzatoare de bujii incandescente cu cele proiectate special pentru autovehiculele produse în Japonia si Coreea. Zece tipuri noi de bujii – pentru autovehiculele diesel produse de Hyundai, Mazda, Mitsubishi, Suzuki si Toyota – au fost puse recent la dispozitia service-urilor auto si a distribuitorilor. Acestea includ bujiile incandescente Bosch Duraterm cu încalzire rapida, foarte performante, ce se caracterizeaza prin timpi redusi de încalzire. Bujiile ating temperaturi de peste 1000°C în mai putin de trei secunde. Cu acestea, motoarele diesel pot porni aproape la fel de rapid ca motoarele cu aprindere prin scânteie. Bosch produce toate bujiile incandescente conform standardelor aplicabile echipamentelor originale, într-o retea internationala de productie. Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor service-urilor auto, noile bujii incandescente sunt deja introduse în software-ul Bosch Esitronic, destinat service-urilor auto, precum si în catalogul electronic de produse (TecDoc).

Bujiile incandescente trebuie sa faca fata unor solicitari extreme

Bujiile incandescente Duraterm cu încalzire rapida sunt bujii incandescente moderne, de joasa tensiune, cu element acoperit si functioneaza la o tensiune nominala de 4,4 sau 5 volti. Timpul de încalzire extrem de scurt îmbunatateste performantele motorului în sezonul rece si fiabilitatea acestuia la pornire, chiar si la temperaturi ambientale de sub -25°C. De asemenea, bujiile incandescente sunt supuse zilnic unor solicitari extreme. Mai ales tubul exterior incandescent trebuie sa poata face fata schimbarilor rapide de temperatura, vibratiilor puternice, precum si coroziunii provocate de gazele agresive si de particulele de ulei rezultate în timpul procesului de ardere. Bosch utilizeaza un aliaj special pentru tuburile incandescente, proiectat pentru a face fata tuturor acestor solicitari.

Bujiile incandescente trebuie verificate la intervale de 80.000 – 100.000 de km

Temperaturile si timpii de aprindere ai bujiilor incandescente trebuie calibrati cu precizie conform tipului motorului si conditiilor de functionare, pentru a asigura respectarea reglementarilor referitoare la nivelul de emisii. Compania Bosch, specializata în tehnologia diesel, a continuat sa dezvolte tehnologii dedicate bujiilor incandescente în strânsa colaborare cu producatorii de autovehicule. Bujiile incandescente cu încalzire rapida Duraterm îndeplinesc toate conditiile impuse de motoarele diesel moderne. În plus, sistemele de bujii incandescente de joasa tensiune Bosch au functia de auto-diagnoza si afiseaza mesajele de eroare referitoare la sistemul bujiilor incandescente si la bujiile incandescente,  prin sistemul de autodiagnoza la bord (EOBD). Acest lucru le permite service-urilor auto sa verifice functionarea sistemului cu ajutorul unui tester pentru diagnoza ECU, precum cele din gama Bosch KTS.

Deoarece bujiile incandescente sunt piese de uzura, Bosch recomanda înlocuirea acestora la intervale de 80.000 – 100.000 de km. Este preferabil pentru clienti ca service-ul auto sa înlocuiasca toate bujiile incandescente în acelasi timp. De regula, nivelul ridicat de zgomot produs de motor atunci când acesta este rece, indica faptul ca bujiile incandescente au ajuns la sfârsitul duratei de viata. Alte semnale care arata ca bujiile ar trebui înlocuite includ urmatoarele: motorul functioneaza neuniform, chiar si atunci când este încalzit complet, performantele sunt deficitare sau consumul de carburant este ridicat.

Contact pentru jurnalisti: Eleni Sefel, telefon: (021) 4057529

Divizia Automotive Aftermarket (AA) ofera companiilor care activeaza în domeniul auto post-vânzare si service-urilor auto o gama completa de echipamente de diagnoza si service, precum si o gama variata de piese de schimb – de la piese noi si reconditionate la solutii pentru reparare – atât pentru autoturisme, cât si pentru autovehiculele comerciale. Portofoliul sau include atât produse fabricate de Bosch ca echipamente originale, cât si produse si servicii post-vânzare dezvoltate si fabricate in-house. Peste 11.000 de angajati în 140 de tari si o retea logistica globala asigura distributia a peste 450.000 de repere de piese de schimb la clienti, într-un mod rapid si la timp. Prin domeniul „Diagnostics”, AA ofera tehnologie de testare si aparatura pentru service-urile auto, software de diagnoza, programe de instruire si servicii de informare. În plus, divizia este responsabila si pentru dezvoltarea francizei de service-uri auto „Bosch Service”, una dintre cele mai mari retele de service-uri auto independente la nivel mondial, cu aproximativ 15.000 de francize. De asemenea, AA are peste 500 de parteneri „AutoCrew”.

Pentru mai multe informatii, accesati pagina de internet www.bosch-automotive.com.

Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii si servicii. În anul fiscal 2011, peste 300.000 de angajati au generat vânzari de 51,5 miliarde de euro, în domeniile tehnologie auto, tehnologie industriala, bunuri de larg consum si echipamente pentru constructii. Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH si cele peste 350 de filiale si companii regionale din peste 60 de tari. Prin includerea partenerilor comerciali si de service, Bosch este reprezentat în aproximativ 150 de tari. Aceasta retea internationala de dezvoltare, productie si vânzare reprezinta fundatia cresterii continue a companiei. Bosch a cheltuit în 2011 aproximativ 4,2 miliarde de euro pentru cercetare si dezvoltare si a înregistrat peste 4.100 de patente pe plan international. Prin toate produsele si serviciile sale, Bosch sporeste calitatea vietii, oferind solutii care sunt atât inovatoare, cât si utile.

Pentru mai multe informatii, accesati paginile de Internet www.bosch.com si www.bosch-press.com. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto