09.23.2021 9:55

Bosch va construi o unitate de productie pentru tehnologia auto

 

  • Un nou centru de productie si dezvoltare pentru unitati electronice de comanda
  • Crearea a 340 de noi locuri de munca si investitii de 77 de milioane de euro pâna la sfârsitul anului 2013

 

Grupul Bosch planifica construirea în Cluj-Napoca, România, a unui centru de productie si dezvoltare pentru unitati electronice de comanda destinate industriei auto. Într-o prima faza a investitiilor, cea de constructie, care va dura pâna la finalul anului 2013, investitiile planificate se ridica la valoarea de 77.000.000 Euro. Lucrarile de constructie vor fi demarate în cel de-al doilea trimestru al anului 2012, iar procesul de productie este programat sa înceapa la mijlocul anului 2013. Noul centru va avea o suprafata totala de circa 38.000 mp. Pâna la sfârsitul anului viitor, în jur de 340 de angajati îsi vor desfasura activitatea în domeniul productiei si cercetarii din cadrul acestui centru. De-a lungul urmatorilor ani, locatia urmeaza sa fie extinsa.

Cluj-Napoca se afla la circa 300 km nord-vest de Bucuresti. Din punct de vedere organizational, acest nou centru va face parte din divizia Automotive Electronics, care produce unitati electronice de comanda, semiconductori si senzori pentru industria auto si alte domenii. Divizia are 17 unitati de productie la nivel mondial si un numar de aproximativ 20.000 de angajati.

Pâna în prezent, Grupul Bosch este reprezentat în România în trei locatii. În Bucuresti, Bosch este prezent cu o societate de distributie de scule electrice, sisteme de încalzire, sisteme de securitate, siguranta si comunicatii, si echipamente auto pentru piata de aftermarket, iar în Timisoara se afla un centru de comunicare. La Blaj se afla o unitate de productie pentru tehnica liniara, care este în prezent extinsa cu o unitate de productie destinata industriei auto. Numarul total de angajati ai concernului Bosch în România este de circa 1.400 de persoane.

Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii si servicii. Conform rezultatelor financiare, în anul fiscal 2011, peste 300.000 de angajati au generat vânzari de 51.500.000.000 Euro, în domeniile constructiei de autovehicule, tehnologiei industriale, bunurilor de larg consum si echipamentelor pentru constructii. Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH si cele peste 350 de filiale si companii regionale din peste 60 de tari. Prin includerea partenerilor comerciali si de service, Bosch este reprezentat în aproximativ 150 de tari. Aceasta retea internationala de dezvoltare, productie si vânzare reprezinta fundatia cresterii continue a concernului german. Bosch a cheltuit în 2011 peste 4.200.000.000 Euro pentru cercetare si dezvoltare si a înregistrat peste 4.100 de patente pe plan international. Prin toate produsele si serviciile sale, Bosch sporeste calitatea vietii, oferind solutii care sunt atât inovatoare, cât si utile.

Compania a fost înfiintata în 1886 la Stuttgart de catre Robert Bosch (1861-1942), sub denumirea „Atelier de mecanica fina si inginerie electrica”. Structura speciala a proprietatii Robert Bosch GmbH asigura libertatea antreprenoriala a grupului Bosch, permitând companiei sa planifice si sa faca investitii semnificative pentru asigurarea viitorului sau. 92% din actiunile Robert Bosch GmbH sunt detinute de fundatia caritabila Robert Bosch Stiftung GmbH. Majoritatea drepturilor de vot sunt detinute de Robert Bosch Industrietreuhand KG, un trust industrial. Functiile de conducere antreprenoriala ale grupului sunt îndeplinite de acest trust. Restul de actiuni sunt detinute de familia Bosch si de Robert Bosch GmbH.

Pentru mai multe informatii, accesati paginile de internet www.bosch.com si www.bosch-press.com. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto