06.24.2021 12:20

BMW EfficientDynamics

Turneul european BMW What’s Next-Tour a oprit la ClujTurneul european BMW What’s Next-Tour a oprit la Cluj


• Tehnologiile BMW EfficientDynamics sunt testate pe BMW Seria 1, BMW Seria 3 si BMW Seria 5.
• Pe 29 si 30 martie, Autotransilvania Cluj a gazduit exercitii demonstrand calitatea superioara si eficienta acestor tehnologii.


BMW What’s Next-Tour este un turneu de promovare al tehnologiei BMW EfficientDynamics. Toate reprezentantele BMW din reteaua Automobile Bavaria vor gazdui evenimentul dedicat potentialilor clienti, acoperind astfel nu mai putin de 10 orase din România. Pe parcursul desfasurarii, participantii afla ultimele noutati de la BMW si iau parte la o sesiune de test drive cu automobile BMW echipate cu tehnologiile BMW EfficentDynamics.


Principalele tehnologii dezvoltate de BMW EfficientDynamics

Anvelope cu rezistenta redusa la rulare: au în compozitia benzii de rulare si a flancurilor materiale speciale care reduc constant consumul de combustibil.
Servodirectie electrica: foloseste puterea unui motor electric care consuma energie doar la manevrarea volanului.
Sistemul Air Vent Control: deschide si închide clapetele de racire ale radiatorului pentru îmbunatatirea performantelor aerodinamice si reducerea consumului de combustibil.
Frânarea Regenerativa: transforma fiecare watt al energiei de frânare în putere utila.
Indicator de schimbare a treptelor de viteza: indica pe Info Display momentul ideal pentru schimbarea fiecarei viteze.
Functia Auto Start Stop: reduce consumul prin închiderea automata a motorului de fiecare data când opresti.
Injectie de înalta precizie: pentru a obtine mai multa putere din fiecare picatura de combustibil.


Autotransilvania, membru al Automobile Bavaria Group, cea mai mare retea de dealeri BMW din Centrul si Estul Europei


Autotransilvania reprezinta marca BMW prin cele trei locatii pe care le opereaza în Ardeal, la Cluj-Napoca, Oradea si Tg. Mures. Autotransilvania este membru al Automobile Bavaria Group, cea mai mare retea de dealeri BMW din regiune. În 2007, grupul s-a situat pentru al treilea an consecutiv pe primul loc în vânzarile segmentului auto premium.


Autotransilvania, 52% crestere a vânzarilor în 2007.

Prin BMW, Automobile Bavaria Group domina segmentul premium, iar Autotransilvania a contribuit decisiv la acesta performanta.
În 2007, Autotransilvania a înregistrat recordul celor mai numeroase vânzari ale unui dealer BMW din afara Bucurestiului, iar în 2008 urmareste aceeasi performanta. Recordul de vânzari a fost de 260 de masini noi, în crestere cu 52% fata de anul anterior.

Compania a inaugurat recent noul sau sediu, Centrul BMW lânga Cluj-Napoca, adaptat la numarul crescator al clientilor. Acesta este amplasat la iesirea spre Oradea, lânga Centrul Comercial Polus. Constructia a presupus o investitie de peste 4 milioane de Euro si a fost deschisa la sfârsitul lunii ianuarie 2008.

Înfiintata în 2001, Autotransilvania s-a afirmat rapid pe piata automobilelor premium din aceasta parte a tarii, detinând totodata o cota de aproape 10% din piata BMW din România. Dezvoltarea sustinuta a determinat deschiderea de noi reprezentante: alaturi de sediul de lânga Cluj-Napoca, compania are un showroom BMW în Oradea si showroom BMW cu service la Tg. Mures.

Reprezentanta BMW din Cluj comercializeaza atât gama completa de masini BMW, cât si automobile rulate ale aceluiasi producator si nu numai.  Oferta Autotransilvania Cluj include „BMW Company Cars”, ce completeaza posibilitatile achizitionarii unui autoturism BMW de calitate certificata. Întregul stoc de masini disponibile a fost folosit de managementul BMW AG Germania si cel al Automobile Bavaria Group. Masinile au sub 20.000 km, dotari speciale si stare excelenta. De asemenea, clientii beneficiaza de serviciul buy-back si oferte de finantare atractive.

Grupul Automobile Bavaria, liderul vânzarilor auto premium.

Reteaua de dealeri a avut cresteri de 60% la BMW si 100% la MINI, plasându-se pe locul 1 în vânzarile segmentului în 2007.
 
Înregistrând 2.669 unitati BMW si 195 de automobile MINI vândute, dealerii din reteaua Automobile Bavaria sarbatoresc în 2007 al treilea an consecutiv de dominare a pietei premium din România.Totodata, automobilele second-hand au atins vânzari de peste 600 de unitati în 2007. Motocicletele BMW, pentru care Automobile Bavaria este unic importator, au ajuns anul trecut la 62 de noi clienti.


Autotransilvania este unul dintre cei mai puternici membri ai grupului, fiind în 2007 cel mai bun dealer din afara Bucurestiului. Automobile Bavaria Group include 13 din cele 14 locatii de reprezentare BMW în România, ca si un dealership lânga Munchen.


Începând din 1994, Automobile Bavaria a reprezentat marcile BMW Group pe piata româneasca, devenind în 2007 cea mai mare retea de dealeri BMW din regiune.
Pornind de la un prim an cu vânzari de 11 unitati si sediul într-o cladire de birouri din centru, compania a ajuns pe primul loc în vânzarile segmentului premium în 2005, 2006 si 2007, anul trecut înregistrând aproape 2.900 de automobile noi livrate. Compania detine acum unul dintre cele mai impresionante showroom-uri din Europa, Centrul BMW din Baneasa, a carui investitie s-a ridicat la 12 milioane de euro.


Performantele de business ale Automobile Bavaria au fost recunoscute si la finalul anului trecut prin acordarea distinctiei „Superbrand”, titlu rezervat companiilor ce se detaseaza prin reputatie si prestigiu, încredere, calitate si diferentiere pe piata.
De ce este BMW lider al inovatiei?

Tehnologia motoarelor BMW si BMW EfficientDynamics.


Pentru asigurarea unui avans în tehnologia auto si a cresterii performantelor automobilului, inginerii BMW nu au studiat doar îmbunatatirea unei singure componente, ci a fiecareia dintre acestea. Întregul este întotdeauna mai bun ca suma componentelor sale.
De aceea, rezultatul reprezinta nu doar seria caracteristicilor inovatoare ale motoarelor, ci si combinarea puterii marite cu consumul redus de combustibil. Înseamna a fi cu un pas înaintea timpului si, de aceea, BMW este liderul tehnologiei auto.
Tehnologia inovativa, precum Injectia de înalta precizie (High Precision Injection), Variable Twin Turbo sau tehnologia Common Rail sunt sisteme existente pe fiecare model BMW.


Proiectele implica drumuri lungi?

Nicio problema: Injectia de înalta precizie de la BMW ajunge mai departe ca niciodata. Datorita Injectiei de înalta precizie, BMW valorifica la maximum fiecare picatura de combustibil. Aceasta se transforma într-un mic nor, amestec de combustibil si aer, pulverizat în apropierea bujiei. Ceea ce înseamna nu doar un consum redus de combustibil, dar si o putere marita. Astfel, aceasta combinatie asigura o si mai mare placere de a conduce.

Sistemul de Injectie de înalta precizie montat pe noul motor BMW pe benzina cu 4 cilindri permite functionarea acestuia cu amestec redus pentru perioade mai lungi de timp si la turatii mai ridicate. Sistemul asigura 200 de injectii separate într-o clipa si cantitatea pulverizata pentru fiecare injectie poate ajunge la doar 2 mg. Un nivel excelent de precizie – asigurat de injectoarele piezo amplasate între supape.


Soferul va regreta accelerarea întârziata?

Sistemul Variable Twin Turbo al motoarelor diesel asigura o accelerare fara întarziere. Datorita motorului BMW diesel cu 6 cilindri, dotat cu sistemul Variable Twin Turbo se poate accelera fara întârziere. Acesta are doua turbo-compresoare ce conlucreaza pentru asigurarea unui nivel optim de compresie pe întreaga plaja de turatie, ceea ce determina un flux continuu de putere, pâna la 5000 rpm si un plus de putere în orice situatie.


Puterea motoarelor diesel dotate cu sistemul Variable Twin Turbo este constanta

Tehnologia Variable Twin Turbo contribuie la o performanta marita a motorului diesel BMW in 6 cilindri. Supraalimentarea în doua trepte permite acestuia sa atinga performante disponibile anterior doar motoarelor cu 8 cilindri. Emisiile si consumul de combustibil sunt, totusi, foarte scazute.


Poate fi un motor diesel la fel de silentios ca acesta?

BMW ofera cel mai silentios motor de pâna acum datorita noii generatii de motoare diesel Common Rail. Aceasta performanta este posibila prin injectia divizata, de înalta presiune, ce pulverizeaza o cantitate minima de combustibil. Ceea ce înseamna nu doar mai putini decibeli, dar si un consum redus de combustibil.

Noul motor BMW diesel cu 4 cilindri, dotat cu tehnologie Common Rail de generatia a treia garanteaza performanta BMW diesel concomitent cu silentiozitate si eficienta.
Cresterea presiunii de injectie conduce la formarea în camera de ardere a unor picaturi fine de combustibil, ceea ce are drept rezultat o combustie mai eficienta. Se bazeaza pe principiul de crestere a presiunii din injectorul de combustibil ce produce particule de combustibil în motorul cu ardere interna, rezultând o ardere mai buna.


Mai putin CO2 si mai multa putere. Cu BMW EfficientDynamics.

Sunt ingineri care gasesc solutii noi pentru a mari puterea. Altii lucreaza din greu pentru a reduce consumul de combustibil si, concomitent, reduc puterea. Acesta este motivul pentru care inginerii nostri nu lucreaza pentru a obtine fie mai multa putere, fie un consum redus. Ei lucreaza întotdeauna pentru îndeplinirea ambelor scopuri.

Noi numim acest lucru BMW EfficientDynamics: un ansamblu de masuri inteligente, ca de exemplu Frânarea Regenerativa sau Auto Start Stop care, nu numai ca reduc consumul si emisiile de CO2, dar au si un impact pozitiv asupra performantelor dinamice.                                          sursa: www.autotransilvania.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto