09.22.2021 17:39

Benzina mai ieftina cu 2 lei/litru

Locuitorii judetului Galati fenteaza acciza introdusa de Guvern: achizitioneaza carburanti mai ieftini de la fratii moldoveni

Ei trec vama din Galati în Giurgiulesti unde, chiar aproape de granita, se gasesc 3 benzinarii cu preturi mult mai mici. Astfel, cea mai ieftina benzina care poate fi cumparata în Moldova, aproape de Galati, este la o statie Lukoil, unde benzina costa 18.45 lei moldovenesti/litru (adica 4,6 lei românesti/litru).

La fiecare litru achizitionat se poate face economie de aproximativ 2 lei, adica la un plin de 50 de litri se face o economie de 100 de lei.

Reprezentantii Uniunii Nationale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) cereau, la începutul anului, anularea accizei suplimentare de 7 Eurocenti/litru la motorina, avertizând ca, în caz contrar, soferii vor cumpara carburanti din alte tari, fapt care ar putea duce la scaderea încasarilor bugetare din aceasta taxa.

Prima parte a predictiei s-a îndeplinit. Spre exemplu, tot mai multi locuitori din Galati aleg în ultima perioada sa alimenteze din Republica Moldova. Ei trec vama din Galati în Giurgiulesti unde, chiar apropae de granita, se gasesc trei benzinarii cu preturi mult mai mici.

Eu vin la Giurgiulesti cel putin o data pe luna. Stau la rând, ce-i drept, cam jumatate de ora, dar nu le dau bani hotilor din România. Acum, ca s-au scumpit iar benzina si motorina, e vai de noi. Eu îi sfatuiesc pe toti soferii sa vina si sa alimenteze aici, în Republica Moldova. E legal si ai benzinarii pe alese„, spune Daniel Dumitrescu, un locuitor din Galati.

Exista însa si un inconvenient. Daca vrei sa simti diferenta la buzunar, trebuie sa alimentezi cu cel putin 50 de litri. Daca alimentezi cu mai putin, este posibil ca taxa de ecologizare de 99 de lei moldovenesti (25 de lei românesti) sa nu mai faca rentabila deplasarea pâna la Giurgiulesti (n.r. – localitatea de frontiera din Republica Moldova).

Benzinarii de dincolo de Prut îsi freaca mâinile de fericire si îi învata chiar pe oameni sa-si urce masinile pe butuci de lemn pentru a fi mai înclinate si pentru a încapea mai mult combustibil (în unele rezervoare mai încap, în plus peste plin, înca 30 de litri, în acest fel).

benzina_moldova

citeste articolul integral in Business-Forum.ro 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto