10.24.2021 9:49

Bacsisul pe bon fiscal

Taximetristul va emite bon fiscal si pentru bacsis

Dupa ce pe piata au intrat cei de la Uber, taximetristi mai primesc inca o lovitura: trebuie sa dea bon fiscal si pe bacsis.

Guvernul a decis sa legifereze bacsisul, care va fi evidentiat pe un bon fiscal separat. Decizia a fost luata prin ordonanta de urgenta, urmand sa fie aplicata de la 1 mai 2015, adica in doar cateva zile cele cateva zeci de mii de taximetre vor trebui sa aiba ceasurile updatate cu noul soft.

Taximetristii vor elibera un bon fiscal si pentru bacsisul primit de la client. Aparatul de marcat montat pe taximetre va trebui modificat astfel incat acesta sa emita, in afara bonului fiscal emis conform distantei parcurse si tarifului perceput pe kilometru, si un bon fiscal pentru bacsisul dat de client.

Aceste modificari ale aparatului de taxat necesita si timp dar si bani suplimentari. In esenta un taximetrist ramane in medie cam cu un leu dupa fiecare cursa, leu ce de la 1 mai va fi impozitat cu 16%.

Cu siguranta ca noile reglementari vor fi greu de implementat iar verificarea taximetristilor daca introduc de fiecare data bacsisul pe bonul fiscal o sa fie foarte dificila.

taxi 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto