01.26.2022 8:48

Avantaje si dezavantaje ale instalatiilor GPL

Instalatia GPL poate aduce o economie de pana la 45% pentru proprietar. Cei care au instalat au astfel de sistem sustin ca merita investitia, avantajele fiind mult mai numeroase decat dezavantajele. Pentru a monta o instalatie GPL pe o masina clasica trebuie sa asteptati doar cateva ore.

INSTALATII GPL GOLF 4 - 6

Dupa ce carburantii au atins cota maxima  odata cu introducerea accizei, multi soferi s-au inghesui sa-si instaleze o astfel de instalatie. Pretul este constant de cativa ani – in jur de 3 lei/litru pe cand benzina a ajuns sa coste 6,5 lei/litru.

Pericolul unei butelii cu gaz in portbagaj este mult mai mic decat in cazul masinilor care folosesc benzina spre exemplu. Amortizarea investitie se face dupa aproximativ 10.000-15.000 de kilometri parcursi.

Avantaje GPL

In comparatie cu benzina, avantajele sunt foarte multe in afara de economia financiara. Printre acestea se numara si poluarea mai redusa, cresterea valorii automobilului si costuri mai mici la intretinere. Un alt avantaj al folosirii instalatiei GPL este prelungirea vietii mototrului cu 30%.

Dezavantajele GPL

Dezavantajele utilizarii instalatiior GPL sunt insignificante in comparatie cu avantajele.  O putere cu 3% mai mică a motorului nu înseamnă foarte mult. Un alt dezavantaj este micsorarea portbagajului, intrucat aici se monteaza rezervorul de gaz.

Pretul unei instalaţii GPL este stabilit de numarul de cilindri ai motorului, de rezervorul pentru care opteaza clientul, de norma de poluare a autoturismului, precum si de tipul de alimentare (carburatie, injectie monopunct, injectie multipunct ).Cele mai scumpe sisteme GPL pot ajunge si la 10000 de lei.

Citeste tot articolul aici. 

Comentarii (1):

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto