10.22.2021 17:00

Autostrada Cluj-Chisinau

Presedintele Rebublicii Moldova, Nicolae Timofti, a declarat marti ca proiectele energetice comune cu Romania vor spori independenta enegetica a tarii sale, cu efect pozitiv asupra intregii economii.

 

ultima-autostrada-normal

Realizarea proiectelor de interconectare si energetice a gazoductului Iasi-Chisinau nu va sporii doar independenta enegetica si politica a Republicii Moldova ci va declansa o reactie in lant pentru intreaga economie. Valoarea comertului bilateral a inceput sa creasca, depasind un miliard de euro.

”Romania a devenit primul partener al Republicii Moldova atat la exporturi, cat si la importuri. (…) Putem anticipa o sporire substantiala a volumul comertului nostru cu Romania si cu alte state membre ale UE. Pentru a asigura transportarea unui volum sporit de marfuri si de pasageri in Republica Moldova si UE se impune modernizarea retelelor de transport comune, poduri, sosele si cai ferate”, a spus Timofti, citat de mediafax.ro

El a precizat ca o importanta strategica ar fi construirea unei autostrazi moderne care sa lege Chisinau de Iasi si de Cluj, conectand Republica Moldova la reteaua de autostrazi din vestul continentului, o astfel de autostrada fiind profitabila si din punct de vedere economic.

El a mai aratat ca este convins ca intr-o zi, mai devreme sau mai traziu Romania si Republica Moldova se vor intalni in Uniunea Europeana.

 

Sursa. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto