12.05.2021 21:16

Audi revoluţionează industria auto

Audi a prezentat la CES (Consumer Electronics Show), în Las Vegas, două sisteme de parcare automată a maşinii cu ajutorul unui telefon mobil sau al unui calculator central dintr-o parcare subterană.

Audi spune tehnologiile vor ajunge pe maşinile produse în serie în mai puţin de zece ani.

Primul sistem de parcare automată, denumit de Audi „piloted driving for parking maneuvers at the roadside and in garages”, îl ajută pe şofer să-şi parcheze maşina în locuri strâmte, fără ca el să se afle în maşină. În esenţă, acest sistem îi permite şoferului să coboare din maşină atunci când se află în faţa garajului sau a unui loc de parcare strâmt şi să parcheze cu ajutorul cheii sau a smartphone-ului.

Maşina se foloseşte de o multitudine de senzori pentru a se parca singură în locul ales, iar dacă detectează un obstacol frânează automat. Atunci când ajunge în poziţia finală, motorul se opreşte, uşile sunt încuiate, iar şoferul, care se află în afara maşinii, primeşte o confirmare.

Când şoferul vrea să intre înapoi în maşină, nu trebuie decât să apese pe un buton, iar maşina iese singură din locul de parcare.

Al doilea sistem de parcare automată, denumit de Audi „piloted driving for parking maneuvers in parking garages”, îi permite şoferului să aleagă, prin intermediul unui smartphone, un loc de parcare dintr-o parcare subterană sau supraterană, după care poate să iasă din maşină, iar maşina va merge singură la locul de parcare respectiv. Acest sistem presupune, însă, existenţa unei parcări subterane sau supraterane inteligente, deoarece maşina se conduce singură prin intermediul instrucţiunilor primite de la calculatorul central al parcării. Deocamdată, nu există nici o parcare echipată cu o astfel de tehnologie, însă Audi lucrează deja la dotarea unei parcări din Ingolstadt, Germania cu această tehnologie.

Audi a mai prezentat în cadrul aceluiaşi eveniment un sistem de conducere autonomă a maşinii în situaţii de trafic aglomerat, stopurile dinamice cu lumini OLED şi stopurile cu lumini laser.

Sursa: promotor.ro 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto