10.20.2021 1:13

Atenţie la ce soluţii de dezgheţare şi spălare a parbrizelor cumpăraţi

Protecţia Consumatorului a aplicat amenzi în valoare de jumătate de milion de lei la 340 de agenţi economici care nu au respectat prevederile legale privind comercializarea soluţiilor de dezgheţare şi spălare a parbrizelor, relatează gandul.info.

Protecţia Consumatorului îi sfătuieşte pe şoferi ca atunci când cumpără soluţii de dezgheţare şi spălare a parbrizelor să achizitioneze lichid antigel şi lichid de spălare parbrize numai din magazine şi/sau raioane specializate, unde se eliberează documente de cumpărare (factură, bon fiscal, chitanţă fiscală), de care vor avea nevoie in cazul unei eventuale reclamatii şi să schimbe lichidul antigel în service-uri autorizate.

Este bine să se cumpere şi deci, să se utilizeze lichidul antigel recomandat de producător sau unul echivalent tehnic, conform cărţii tehnice a autovehiculului. Ambalajul trebuie să conţină datele producătorului, importatorului sau distribuitorului (numele sau denumirea comercială ori marca de comerţ, adresa completă şi numărul de telefon).

Este recomandat să se citească şi să se respecte instrucţiunile de utilizare, frazele de risc (atenţionările de evitare a anumitor pericole) şi frazele de prudenţă (măsurile de precauţie speciale) şi  să se evite cumpărarea unor produse în ambalaje ca cele utilizate pentru produse alimentare, hrana pentru animale, produse medicinale sau cosmetice;

Astfel de produse nu trebuie lasate produsele la îndemâna copiilor. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto