05.18.2022 9:33

Anvelopele de vara si startul aventurilor din sezonul cald

De ce are nevoie masina ta de anvelope de vara? Pentru ca acest tip de anvelopa este special conceputa si fabricata sa ruleze la temperaturi mari atunci cand carosabilul este fierbinte. Anvelopele de vara au un comportament foarte bun pe asfalt uscat sau umed, dar nu sunt recomandate pe carosabil acoperit de gheata sau zapada.
Cand trebuie facut schimbul de anvelope?

Fiind proiectate sa reziste la temperaturile ridicate din perioada verii, vor deveni mult prea rigide la temperaturi mai mici de 7 grade, temperatura minima la care poti circula in siguranta cu anvelopele de vara.  Rigiditatea anvelopelor scade aderenta si afecteaza gradul de manevrabilitate al masinii. Cauciucul de vara are nevoie de compusi speciali care sa pastreze aderenta si sa reduca distanta de franare.

VARA (3)

De exemplu, la 16 grade anvelopele de vara vor avea o distanta de franare mult mai mica fata de cele de iarna atunci cand masina ruleaza cu 100 km/h, iar frana este actionata la aceasta viteza. De aceea, este atat de important sa nu circuli cu anvelope de iarna in timpul verii. La temperatura si viteza mentionate, anvelopele de vara au cu aproximativ 5 metri in minus la distanta de franare fata de anvelopele de iarna, o distanta vizibil considerabila care te ajuta sa circuli mereu in siguranta, fara panica in momentul franarii.

VARA-(2)

HANKOOK, partenerul tau de aventura pentru vara

Pentru ca siguranta ta este cea mai importanta, drumurile lungi si aglomerate nu vor fi o problema cu anvelopele de vara HANKOOK KINERGY ECO K425 GP1. Compusii speciali din care sunt fabricate permit o precizie sporita si maximum de aderenta chiar si la viteze mari.

Clasa B de franare pe carosabil ud. Hankook Kinergy Eco K425 franeaza cu 15 metri mai rapid decat o anvelopa care are clasa F de aderenta (test efectuat pe carosabil ud, la o viteza de rulare de 80 km/h).

Clasa C la consumul de combustibil. Hankook Kinergy Eco K425 poate economisi pana la 0.35 litri de carburant pentru fiecare 100 km/parcursi (comparativ cu o anvelopa clasa G). Daca luam in calcul o durata medie de viata a unei anvelope de 50.000 km, economia de carburant poate ajunge la 175 litri.

VARA-(4)

Concepute pentru a se comporta cel mai bine la temperaturi de peste 7 grade Celsius, cauciucurile de vara iti ofera o manevrabilitate sporita, stabilitate la viraje si o mai buna franare la temperaturi ridicate. Cu anvelopele de vara potrivite vei conduce in siguranta intreg sezonul cald, iar vehiculul tau va atinge performante maxime, oricand!

VARA-(5) 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto