11.29.2021 3:29

Anvelope pentru Jaguar XJ220

Cum sa mentii o legenda a automobilelor vie | Bridgestone dezvolta noi anvelope pentru Jaguar XJ220

Noua generatie de anvelope pentru legendarul Jaguar XJ220 a fost dezvoltata în Marea Britanie, prin dezlantuiri de idei marete a celor de la Bridgestone în colaborare cu Don Law XJ220.

Cooperarea dintre cele doua companii pentru dezvoltarea anvelopelor ce intra în dotarea XJ220 este foarte bine documentata, desi anvelopele care au marimea corespunzatoarea pentru modelul XJ220 au fost scoase din productie în urma cu câtiva ani.

Don Law a reluat discutiile cu cei de la Bridgestone Europa despre posibilitatea producerii unor pneuri noi care sa îndeplineasca specificatiile originale ale autoturismului, atunci când s-au întâlnit întâmplator. Datorita comunitatii mari de oameni pasionati de Jaguar XJ220, cele doua companii au adus împreuna o echipa de exceptie, care îi include pe inginerul sef care s-a ocupat de dezvoltarea anvelopelor XJ220, pe pilotul de testare, dar si faimosul sasiu 004, care a fost modelul de pre-productie.

„Pentru noi este foarte important sa pastram asemenea vehicole simbol în circulatie, dar si sa sprijinim o echipa de tehnicieni experti si pasionati, asa cum sunt Don Law. Tehnologia a evoluat semnificativ în ultimii 25 de ani si suntem siguri ca împreuna putem produce anvelopele XJ220, pe care soferii si iubitori de Jaguar le asteapta cu nerabdare. Le va aduce o mare bucurie aceasta veste”, a declarat  Christophe de Valroger, Vice President Consumer OE la Bridgestone Europa.

Proiectul se dezvolta într-un ritm rapid, iar motivul principal al dinamicii ridicate este faptul ca în 2017 XJ220 îsi va sarbatori cea de a 25-a aniversare cu o pereche noua de anvelope Bridgestone.

Jaguar XJ220 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto