09.23.2021 9:31

Amenzi pentru cei cu numere de înmatriculare straine

6.100 amenzi aplicate soferilor cu masini înmatriculate în strainatate

În urma actiunilor desfasurate la nivel national, pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave, politistii rutieri au aplicat peste 6.100 de sanctiuni contraventionale soferilor care conduceau auto înmatriculate în strainatate, ca urmare a neregulilor constatate.

De asemenea, fata de 232 de conducatori auto s-a luat masura suspendarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, fiindu-le retinut permisul de conducere.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Politiei Române (IGPR), în perioada 16-18 august, la nivel national, politistii serviciilor judetene rutiere au efectuat controale asupra a peste 35.000 de autovehicule, dintre care 16.181 de autoturisme cu numere de înmatriculare straine.

„Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 6.167 de sanctiuni contraventionale si au fost întocmite dosare penale pentru savârsirea a 84 de infractiuni soferilor care conduceau autoturisme înmatriculate în stainatate”, se arata în comunicatul IGPR.

Din totalul sanctiunilor contraventionale, 1.921 au fost aplicate conducatorilor de autovehicule care nu au respectat normele rutiere privind regimul legal de viteza, iar 1.631 pentru neportul centurii de siguranta.

De asemenea, au fost retinute 232 de permise, în vederea suspendarii dreptului de a conduce autoturisme pe drumurile publice si au fost retrase din circulatie pâna la remedierea defectiunilor 132 de certificate de înmatriculare.

Din numarul total de certificate retrase, 51 au fost ridicate pentru lipsa RCA-ului, iar 37 pentru lipsa inspectiei tehnice periodice.

sursa: MonitorulCJ.ro 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto