09.20.2021 22:29

Amenda fara precedent pentru Toyota

Grupul nipon a ajuns la o intelegere cu autoritatile si va plati 1,2 miliarde de dolari pentru inchiderea dosarului legat de numeroasele actiuni de rechemare la service.

toyota-86-gt-w

 

 

Investigatia vine dupa ce Toyota a rechemat la service mai mult de 10 milioane de vehicule din cauza unor defectiuni la sistemul de franare si a problemelor legate de pedalele de acceleratie. Procurorul general al SUA, Eric Holder, a afirmat ca ‘Toyota a ascuns deliberat informatiile’ privind problemele cu care se confruntau aceste vehicule.

 

Toyota a fost acuzata ca a incercat sa induca in eroare si autoritatile de siguranta a traficului.In perioada 2009 – 2010, Toyota a rechemat la service cateva modele, inclusiv Camry, una dintre cele mai bine vandute masini. Problemele au afectat reputatia companiei si au afectat vanzarile in SUA, una dintre cele mai mari piete ale Toyota.

 

Toyota si-a imbunatatit estimarile privind profitul operational pe care il va iînregistra in anul financiar curent, dupa ce in trimestrul octombrie – decembrie 2013 acesta a crescut de cinci ori comparativ cu perioada similara a lui 2012.

 

Toyota a reusit ca in 2013 sa-si pastreze, pentru al doilea an la rand, titlul de cel mai mare producator auto din lume devansandu-si rivalii General Motors si Volkswagen AG dupa ce a vandut 9,98 milioane de vehicule.

 

Citeste tot articolul. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto