10.19.2021 11:49

Alianta Fiat-Chrysler – sediu in Olanda

Sergio Marchionne doreste fuziunea intre Fiat si Chrysler, iar noua entitate va fi listata pe bursa de la New York si va avea sediul central in Olanda.

Fuziunea se va produce in viitorul apropiat, dupa ce italienii reusesc sa cumpere toate pachetele de actiuni in cadrul Chrysler.

Daca Marchionne dorea, in trecut, ca sediul central al operatiunilor grupului sa fie in SUA, acum urmareste stabilirea unui sediu central in Olanda, pentru ca acolo normele de functionare ale unei corporatii sunt similare cu cele din SUA.

Actionarii CNH au aprobat fuziunea si s-au decis asupra unor aspecte cheie privind colaborarea celor doua entitati pe viitor. Grupul se va numi CNH Industrial, iar listarea sa se va face pe bursa de la New York, nu pe cea de la Milano.

Pentru a duce la bun sfarsit fuziunea intre Fiat si Chrysler, Marchionne are nevoie de inca un pachet de actiuni, cel detinut de VEBA. Pachetul ar putea fi cumparat de italieni dupa ce un tribunal din Delaware va decide legalitatea acestei achizitii, la sfarsitul lunii iulie.

Sursa: automarket.ro 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto