10.19.2021 23:41

Aderenta adecvata iarna, performante sigure

Anvelopele Nokian Weatherproof pentru toate tipurile de vreme – confort si siguranta pe tot parcursul anului

Noua familie de produse de înalta performanta Nokian Weatherproof va pune capat jocului de ruleta al schimbarii anvelopelor, care le da batai de cap soferilor în fiecare primavara si toamna. Aceste reprezentante de vârf ale revolutionarului concept „all-weather” de la Nokian Tyres combina siguranta trainica pe timp de iarna cu stabilitatea precisa a condusului si cu manevrarea ferma oferite de anvelopele Nokian de vara. Inovatiile de înalt nivel de la cel mai nordic producator de anvelope, încorporate în gama de produse Nokian Weatherproof, garanteaza un sofat confortabil în toate anotimpurile.

Polivalenta familie de produse Nokian Weatherproof este proiectata pentru soferii care au nevoie atât de o solutie sigura pentru zapada si zloata, cât si de o rulare eficienta si lipsita de efort vara. Familia de produse Nokian Weatherproof ofera performante durabile pentru soselele si drumurile central europene si este disponibila în dimensiuni potrivite pentru autoturisme moderne, vehicule sportiv-utilitare si microbuze. Toate marimile prezinta simbolul fulg de nea (3PMSF), care atesta faptul ca anvelopele au fost omologate pentru utilizarea pe timpul iernii.

Bogata gama pentru autoturisme acopera toate dimensiunile de la 13 pâna la 18 inci. Gama adaptata utilizarii pe SUV-uri mai grele acopera dimensiuni de la 16 la 18 inci. Clasele de viteza ale acestei familii moderne de produse proiectate pentru utilizare pe tot parcursul anului sunt T, H si V. O proportie semnificativa a dimensiunilor prezinta marcajul XL, care indica cea mai ridicata capacitate de încarcare. Gama de anvelope pentru vehicule autoutilitare si microbuze acopera dimensiuni de la 14 la 16 inci (cu indici de viteza de N, R si T). Selectia de marimi disponibile a noii anvelope Nokian Weatherproof C are profiluri diferite ale suprafetei de rulare pentru vehiculele mai mari si pentru încarcaturile mai usoare.

Noua familie Nokian Weatherproof ofera una dintre cele mai extinse game de produse de pe piata anvelopelor pentru toate anotimpurile. Anvelopa Nokian Weatherproof va fi disponibila în comertul cu amanuntul începând din toamna anului 2015. Europa Centrala va reprezenta cea mai importanta piata pentru noile produse.

Sigure iarna, precise pe timp de vara

Conceptul de succes al Nokian pentru toate anotimpurile se extinde acum pe piata europeana. Esenta sa consta în oferirea unei solutii functionale pentru soferii care vor sa spuna adio schimbarilor sezoniere ale anvelopelor, dar care îsi doresc totusi cea mai buna protectie posibila în caz de zapada, zloata si ploaie în orice zi a anului.

Noua familie de produse scoate în evidenta expertiza Nokian Tyres în ceea ce priveste structura si compusii de cauciuc ai anvelopelor. Inovatiile în dezvoltarea produselor au necesitat mii de ore de testare pe circuitul celui mai nordic producator de anvelope, circuit situat în Ivalo, la nord de Cercul Polar. Caracteristicile excelente de vara au fost desavârsite dupa un program strict de testare al anvelopelor Nokian Weatherproof pe circuite de înalta viteza din Germania si Spania.

– Versatila anvelopa Nokian Weatherproof este o anvelopa de iarna cu aderenta excelenta. Însa ea este totodata si o anvelopa de vara ce ruleaza cu precizie în conditii de arsita. Conform testelor noastre, familia de produse Nokian Weatherproof este mult mai sigura si mai versatila decât anvelopele tipice pentru toate anotimpurile. Simbolul fulg de nea atesta faptul ca anvelopa este potrivita si aprobata oficial pentru utilizarea pe timp de iarna, declara Directorul de Dezvoltare produse de la Nokian Tyres, Olli Seppälä.

Canalele blocului central – Centre Block Channeling – aderenta excelenta pe zapada, prevenire eficace a deraparii pe zloata

În cazul durabilei anvelope de înalta performanta Nokian Weatherproof, fiecare milimetru al profilului agresiv al suprafetei de rulare joaca un rol specific. Geometria abrupta a zonei centrale, cu blocurile sale de rulare mari, a fost optimizata cu grija pentru a asigura aderenta excelenta pe drumuri înzapezite si ude. Blocurile de rulare în forma de V, asemanatoare unui topor, adera cu fermitate la carosabilul înzapezit. Striatiile masive si taieturile blocurilor de rulare adauga muchii puternice si sporesc astfel aderenta de ansamblu. Dorsalele dintre blocurile centrale si cele laterale consolideaza precizia manevrarii si aderenta excelenta si temeinic testata pe zapada.

Canalele adânci si deschise ale blocurilor centrale (Centre Block Channeling) sporesc aderenta în conditii extreme de iarna. Aceste canale actioneaza la randament maxim si pe carosabil ud. Ele evacueaza în mod eficient apa si zloata dintre sosea si anvelopa, ceea ce previne în mod eficace acvaplanarea si derapajul pe zloata. Caracteristicile excelente privind acvaplanarea sunt accentuate de elegantele caneluri lustruite, care accelereaza evacuarea apei si a zloatei.

Stabilitate la condus, aderenta si durabilitate indiferent de temperatura

Testele arata ca anvelopa Nokian Weatherproof ruleaza usor si precis chiar si pe asfaltul uscat ars de soare. Blocurile laterale rigide ofera stabilitate masinii chiar si la viteze ridicate si îsi aduc contributia la asigurarea unei opriri rapide si usoare chiar si pe soselele foarte ude.

În ceea ce priveste proiectarea materialului, cea mai mare provocare au constituit-o variatiile extreme de temperatura, de la mai multe zeci de grade minus pâna la valurile de aer încins. Compusul de rulare al anvelopei Nokian Weatherproof este adaptat conditiilor schimbatoare. Acesta functioneaza minunat într-un interval larg de temperaturi si poate face fata uzurii dure din timpul verilor fierbinti. Aderenta pe timp de iarna este excelenta la temperaturi în jurul valorii de 0 grade si putin sub aceasta. Compusul de ultima generatie, din dioxid de siliciu, face posibila o buna aderenta pe carosabilul ud si o rezistenta redusa la rulare, ceea ce scade consumul de combustibili.

Noua anvelopa Nokian Weatherproof SUV – stabilitate adaptata pentru vehicule sportiv-utilitare

Mai multe inovatii practice sustin robustetea suprafetei de rulare a modelului pentru SUV. În partea laterala, între blocurile de rulare, s-a proiectat o zona speciala de rigidizare (Stiffness Zone) care rigidizeaza umarul anvelopei. Zona de rigidizare creste precizia si calmul mai ales pe drumurile uscate. Noua anvelopa Nokian Weatherproof SUV îsi poate transporta si gestiona cu siguranta si fermitate încarcaturile mari atât pe gheata, zapada, drumuri curatate, cât si pe mereu înselatoarea zloata. Compusul suprafetei de rulare este mai rigid decât pentru modelul autoturismelor pentru pasageri, ceea ce permite o senzatie deosebit de precisa a sofatului.

Solutille structurale selectionate si testate cu grija fac din Nokian Weatherproof o anvelopa cu miscari echilibrate. Strângerea mai ferma a centurilor din nailon de pe zonele laterale rigidizeaza structura centurii de otel si reduce miscarea blocurilor de rulare. Acest lucru se simte în directia precisa din timpul virajelor sau al schimbarilor de banda la viteze ridicate.

Indicatorul privind siguranta sofatului – Driving Safety Indicator – informatii exacte cu privire la starea anvelopelor

Indicatoarele de loc si de presiune de pe peretele lateral al anvelopei Nokian Weatherproof sporesc siguranta pe timp de iarna si amelioreaza confortul utilizatorilor. Zona cu informatii permite înregistrarea presiunii corecte de umflare si locul instalarii în timpul schimbarii anvelopelor. Un element care aduce un plus de siguranta este noua sectiune ce poate fi folosita pentru înregistrarea cuplului de strângere a suruburilor rotii pentru rotile din aliaj.

Ca si înainte, suprafata de rulare prezinta indicatorul privind siguranta sofatului (Driving Safety Indicator – DSI), patentat de Nokian Tyres. Cifrele de pe suprafata centrala a anvelopei indica adâncimea ramasa a canelurilor principale. Simbolul fulg de nea al indicatorului privind siguranta pe timp de iarna (Winter Safety Indicator – WSI) ramâne vizibil pâna la o adâncime de patru milimetri a canelurilor. Odata ce fulgul de nea a disparut, soferul trebuie sa achizitioneze un nou set de anvelope de iarna pentru a-si garanta siguranta.

Nokian Weatherproof – Mai mult de patru anotimpuri

  • Superioare pe zapada, cu aderenta excelenta si pe soselele ude
  • Performante înalte durabile pe tot parcursul anului
  • Comportament de rulare extrem de stabil si de echilibrat

Principalele inovatii:

Sectiunea centrala adaptata. Aderenta excelenta iarna. Geometria abrupta a zonei centrale a fost optimizata cu grija pentru a asigura o aderenta excelenta pe drumuri înzapezite si ude. Blocurile de rulare în forma de V, asemanatoare unui topor, adera cu fermitate la carosabilul înzapezit. Striatiile masive si taieturile blocurilor de rulare adauga muchii puternice si sporesc astfel aderenta de ansamblu. Dorsalele dintre blocurile centrale si cele laterale consolideaza precizia manevrarii si aderenta excelenta pe zapada.

Canalele blocului central – Centre Block Channeling. Aderenta extrema, prevenire eficace a deraparii pe zloata. Canalele adânci si deschise ale blocurilor centrale sporesc aderenta în conditii extreme de iarna. Ele evacueaza în mod eficient apa si zloata dintre sosea si anvelopa, ceea ce previne în mod eficace acvaplanarea si derapajul pe zloata.

Compusul de cauciuc Nokian Weatherproof. Siguranta si durabilitate adaptate nevoilor. Compusul de rulare este adaptat conditiilor schimbatoare; el functioneaza minunat într-un interval larg de temperaturi si poate face fata uzurii dure din timpul verilor fierbinti. Aderenta pe timp de iarna este excelenta la temperaturi în jurul valorii de 0 grade si putin sub aceasta. Compusul de ultima generatie, din dioxid de siliciu, face posibila o buna aderenta pe carosabilul ud si o rezistenta redusa la rulare, ceea ce scade consumul de combustibili.

Zona de rigidizare. Sofat stabil si echilibrat. Pentru a-l rigidiza, pe umarul anvelopei Nokian Weatherproof SUV a fost proiectata o zona speciala de rigidizare. Zona de rigidizare creste precizia si calmul mai ales pe drumurile uscate.

Canelurile lustruite. Siguranta pe carosabil ud. Canelurile lustruite înlesnesc îndepartarea zapezii si a zloatei.

Nokian All-Weather – anvelopele de iarna pe care le puteti folosi tot timpul anului

Anvelopele pentru toate anotimpurile de la Nokian, cum ar fi Nokian Weatherproof, îmbina siguranta unei anvelope speciale de iarna cu stabilitatea si manevrabilitatea unui pneu de vara. Sunt durabile si proiectate pentru utilizarea în toate anotimpurile.

Sosele înzapezite, ude si cu zloata

Spre deosebire de alte anvelope pentru toate anotimpurile, Nokian Weatherproof poarta simbolul fulg de nea (3PMSF) care va asigura ca acest produs a îndeplinit cu brio toate cerintele pentru o anvelopa de iarna. De fapt, Nokian Weatherproof este conceputa ca anvelopa de iarna, de înalta performanta, pentru utilizarea pe tot parcursul anului. Ea ramâne flexibila la temperaturi joase, pentru a va oferi aderenta puternica pe zapada si frânare precisa pe gheata, întrucât compusul de cauciuc derivat natural din care este produsa include dioxid de siliciu si ulei de canola. Anvelopa Nokian Weatherproof previne în mod eficace acvaplanarea si se opreste instantaneu pe soselele ude.

Sosele uscate

Anvelopa Nokian Weatherproof ofera manevrabilitate excelenta atât pe asfalt neacoperit, cât si în timpul averselor de ploaie sau al viscolelor. Ea asigura stabilitate si aderenta, chiar si la viteze ridicate pe drumuri uscate.

Pentru toate anotimpurile

Indiferent de temperatura sau de stilul dumneavoastra de sofat, veti pretui reactia sensibila a anvelopei Nokian Weatherproof. Aceasta anvelopa pentru toate anotimpurile va ofera siguranta de vârf cu cheltuieli convenabile.

Va veti bucura de o viata îndelungata a suprafetei de rulare, gratie, partial, uleiurilor naturale rezistente la uzura din compusul de cauciuc. Aceasta suprafata durabila va va permite sa rulati foarte multi kilometri în toate anotimpurile. Întrucât anvelopa Nokian Weatherproof ruleaza usor, veti consuma mai putin combustibil si veti emite mai putin CO2.

Nokian
Nokian Tyres este liderul mondial al specialistilor în anvelope de iarna, multiplu câstigator de teste, inventatorul anvelopelor de iarna, detinatorul recordului mondial si lider al inovatiei

În calitate de specialist si lider mondial al anvelopelor de iarna, clasat de nenumarate ori pe primul loc la teste si inventator al anvelopelor de iarna, Nokian Tyres ofera cele mai sigure anvelope pentru conditii de clima nordica. Inovatoarele anvelope Nokian din Finlanda îsi demonstreaza de 80 de ani nivelul ridicat de calitate în special în conditii de zapada, gheata, clima dura si situatii de rulare dificile. Anvelopele de serie Nokian au realizat un nou record Guinness, cu o viteza maxima de 335,713 km/h pe gheata, devenind astfel cele mai rapide anvelope de iarna. Ca lider al inovatiei, Nokian Tyres a prezentat prima anvelopa de iarna fara ?inte din lume, cu ?inte, care sunt scoase printr-o apasare pe buton, anvelopele având astfel o aderenta mai buna.

Pe lânga acestea, marca premium Nokian produce si anvelope concepute special pentru clima din România si vitezele mari din traficul românesc. Anvelopele Nokian ofera siguranta sporita, economisesc combustibil si sunt ecologice. Compania se situeaza pe primul loc ca notorietate si ca apreciere a marcii în Scandinavia si Rusia si are o imagine pozitiva, iesita din comun.

Anvelopele de iarna Nokian WR sunt câstigatoare ale testelor si au înregistrat multiple succese la testare

Anvelopele de iarna Nokian WR, optimizate pentru cerintele pietei românesti, sunt câstigatoare ale testelor si au înregistrat multiple succese la testare. Anvelopa de iarna Nokian WR D3 este câstigatoarea testului pentru anvelope de iarna din 2014 al revistei auto germane „Auto Bild“ cu calificativul „exemplara”. Comportamentul sigur la rulare si distantele scurte de frânare au facut sa primeasca rezultatul de top – nota 2+ pe zapada. În calitate de câstigatoare ale testului, anvelopele de iarna Nokian au câstigat si testele din 2014 de la Auto Club Europa ACE, GTÜ, „Auto Bild allrad“, „OFF ROAD“ si ARBÖ. Si la aceste teste, anvelopa finlandeza a obtinut calificativele maxime „exemplara” si „foarte recomandabil”.

În aceasta iarna, anvelopele Nokian au iesit câstigatoare la peste 40 de teste de iarna ale revistelor auto din Germania si din întreaga Europa, confirmând astfel imaginea buna a marcii premium scandinave.

Anvelopele Nokian sunt „bune” la testul pentru anvelope de vara pe 2014 al ADAC si la Stiftung Warentest, si câstigatoare la „OFF ROAD”

Anvelopele de vara de la Nokian sunt câstigatoare a numeroase teste, ofera siguranta ridicata si fac economie de combustibil. Anvelopa de vara Nokian Line obtine calificativul maxim „bine” la testele de vara pe 2014 ale Automobil Clubului German ADAC si la organizatia germana de protectie a consumatorilor Stiftung Warentest, si se înscrie ca „deosebit de recomandabila” în plutonul fruntas al câstigatorilor. Nokian bifeaza astfel o dubla reusita la cele mai cumparate doua dimensiuni de anvelope testate, pentru clasa compacta si medie si pentru clasa mica.

Nokian Z SUV este câstigatoarea marelui test de anvelope de vara pe 2014 al revistei germane „OFF ROAD” cu calificativul maxim „FOARTE RECOMANDABILA”, de asemenea si în revista „SUV MAGAZIN”.

Pneurile Nokian au fost de 70 de ori fie câstigatoare, fie clasate în grupa de elita a învingatorilor; numai în Europa Centrala, ele au obtinut de 51 de ori calificativul „bine” sau „recomandabil” în cadrul a 121 de rapoarte de test din toamna lui 2011 pâna în primavara lui 2014.

Mai multa siguranta prin inovatii: Indicator pentru adâncimea profilului pentru anvelopa de iarna cu fulg de zapada si indicator pentru adâncimea profilului cu avertizare împotriva acvaplanarii

Un indicator de adâncime a profilului cu fulg de zapada marcat pe anvelopa de iarna Nokian WR indica adâncimea profilului sub forma de cifra de la 8 pâna la 4 milimetri. Fulgul de zapada ramâne vizibil pâna la adâncimea de 4 milimetri. Daca acesta dispare, trebuie sa va schimbati anvelopele de iarna. Canelurile trebuie sa aiba o adâncime de minimum 4 milimetri pentru a oferi aderenta suficienta pe zapada si pentru a împiedica acvaplanarea pe zloata si acvaplanarea la anvelopele de iarna si de vara.

Canelurile anvelopelor de vara si iarna trebuie sa aiba minimum 4 mm adâncime pentru a putea împiedica acvaplanarea si acvaplanarea pe zloata. Indicatorul de adâncime a profilului de la Nokian la anvelopele de vara indica foarte simplu conducatorului auto adâncimea profilului prin cifre de la 8 la 3. Un indicator avertizeaza printr-un simbol sub forma de picatura asupra pericolului de acvaplanare. Daca mai ramân doar patru milimetri de profil, simbolul sub forma de picatura de apa dispare si astfel coucatorul auto este avertizat ca exista un risc crescut de acvaplanare. Aceste inovatii nu le veti regasi la niciun alt producator de anvelope.

Nokian Tyres a realizat în 2014 o cifra de afaceri de 1.389 milioane euro

În 2014 Nokian Tyres a raportat o cifra de afaceri de 1.389 milioane de euro si un numar de peste 4.000 de angajati. În Europa Centrala, Nokian Tyres functioneaza prin reprezentante  în zece tari. Firma detine si service-ul auto si pentru anvelope Vianor, cu peste 1.200 de centre în 27 de tari.

Weatherproof 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto