- Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie! - https://www.auto-business.ro -

Dunlop Sport Maxx Race

Posted By Florin Morariu On 6 septembrie 2013 @ 23:04 In Anvelope auto,Auto Sport | No Comments

Noul Porsche 911 GT3 alege anvelopele Dunlop Sport Maxx Race

Dunlop, unul din producatorii de anvelope de înalta si ultra-înalta performanta lideri la nivel mondial, anunta ca anvelopele sale de înalta performanta Sport Maxx Race au fost alese pentru noul Porsche 911 GT3. Anvelopa Sport Maxx Race a fost aprobata ca echipare originala pentru noul 911 GT3 datorita abilitatii sale de a livra o performanta echilibrata si sportiva la un nivel înalt.

Aceasta anvelopa sport, construita pe ADN-ul Dunlop din cursele de profil, va echipa noul Porsche 911 GT3 in dimensiunea 245/35 ZR20 (91Y) NO pentru puntea fata si 305/30 ZR20 (103Y) XL NO pentru puntea spate. Dimensiunile si combinatia specifice au fost special dezvoltate pentru noul Porsche 911 GT3 si construite în strânsa colaborare cu Porsche.

Andreas Preuninger, Project Manager pentru masini GT la Porsche AG a declarat: „Eram convinsi de abilitatile anvelopei Sport Maxx Race dezvoltata de cei de la Dunlop pentru masinile de curse de la clasa GT3, în primul rând datorita nivelului sau ridicat de aderenta. Am putut sa îmbunatatim decelerarea frânarii masinii multumita anvelopelor, iar transmisia fortelor transversale a fost optimizata. Raspunsul prompt al directiei si înalta stabilitate au facut ca aceasta anvelopa sa fie si  mai mult apreciata.” Au fost de asemenea realizate o serie de teste pe pista de curse Nürburgring Nordschleife, unde suprafetele variate de asfalt ale acestui circuit, curbele largi si strânse au confirmat abilitatile solide ale anvelopei de a performa excelent pe modelul 911 GT3.

Sport Maxx Race cu gene de curse

Anvelopa Dunlop Sport Maxx Race, a luat nastere având la baza 125 de ani de tehnologie pentru curse si este dezvoltata cu componente specifice anvelopelor de curse, construite de inginerii Dunlop care au o vasta experienta atât în cursele de motorsport cât si în privinta anvelopelor de strada. Rezultatul observat si masurat este o impresionanta aderenta în conditii de temperaturi foarte variate, cu o solida stabilitate a umarului exterior ce asigura o virare excelenta.

Al 125-lea an din istoria Dunlop este o celebrare a abilitatii companiei de a livra cea mai buna tehnologie în motorsport pentru cele mai incitante trasee si masini de curse,” adauga Sanjay Khanna, Managing Director Dunlop Brand. “Sa fii ales de catre o marca iconica de masini, precum Porsche, pentru a echipa o masina sport fruntata precum noul 911 GT3 este o reflectare în cel mai înalt grad a abilitatii noastre de a continua sa facem asta, zi de zi, atât astazi cât si în viitor”.

porsche_911 [1]

Dubla aniversare

Prezentarea noului Porsche 911 GT3 din acest an merge mâna în mâna cu a 50-a aniversare a seriei 911. Dunlop de asemenea celebreaza o aniversare anul acesta, având în spate 125 de ani de când fondatorul sau, John Boyd Dunlop, a inventat prima anvelopa pneumatica. Tehnologia sa sta la baza tuturor anvelopelor moderne actuale si determinarea lui de a livra cele mai bune produse pietei continua si astazi la Dunlop.

Despre Dunlop

Dunlop este unul din producatorii de anvelope de înalta si ultra-înalta performanta lideri la nivel mondial, cu un impresionant palmares de succese în motorsport. Experienta extinsa a Dunlop în cursele de profil a condus la dezvoltarea de tehnologii inovative pentru anvelopele proiectate pentru condusul auto de zi cu zi.

Întotdeauna având ca scop maximizarea placerii de a conduce, Dunlop ofera tuturor tipurilor de motorizari performanta si durabilitatea celor mai noi tehnologii pentru anvelope, incluzând anvelope cu tehnologia RunOnFlat, care este potrivita vehiculelor câstigatoare de premii precum Mini, BMW Seria 1, Seria 3, Seria 5/6, X5/X6 si altele.

Multi dintre producatorii mondiali de top de masini, incluzând  Alfa Romeo, AMG, Audi, Bentley, BMW, Jaguar, Lexus, Mercedes-Benz, VW si Porsche, folosesc Dunlop ca standard. 


Article printed from Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie!: https://www.auto-business.ro

URL to article: https://www.auto-business.ro/anvelope-auto/dunlop-sport-maxx-race.html

URLs in this post:

[1] Image: http://www.auto-business.ro/wp-content/uploads/2013/09/porsche_911.jpg

Copyright © 2012 Autobusiness. All rights reserved.