05.11.2021 7:07

Sfaturi pentru reviziile din sezonul cald

Liderul britanic-brazilian in uleiuri de masina si substante chimice pentru intretinerea autovehiculelor si a vehiculelor comerciale, ofera sfaturi pentru intretinerea de primavara a vehiculelor auto.

offer-29287-26108

Perioada reviziilor de primavara este in plina desfasurare, iar Comma informeaza atelierele auto ca numeroase vehicule vor avea nevoie de mai multe operatii de intretinere pentru a face fata solicitarilor din sezonul de vara.

Sistemele auto sunt supuse unor conditii solicitante si dificile in lunile de iarna; prin urmare, este foarte important ca tehnicienii de service sa verifice complet vehiculele, nu doar pentru a se asigura ca problemele suferite in lunile de iarna sunt rezolvate, ci si pentru a oferi siguranta si eficienta necesare in lunile de primavara-vara.

Uleiul de motor, lichidul de frana si lichidul de racire necesita o atentie deosebita, deoarece majoritatea penelor din timpul verii apar in urma supraincalzirii motorului, dat fiind ca vehiculele sunt expuse unor temperaturi ambiante mai mari si transporta adesea incarcaturi mai grele in lunile de vara.

Daca lichidul de racire este utilizat dincolo de perioada de viata indicata, acesta va incerca sa functioneze corespunzator si va face motorul sa se supraincalzeasca, iar in timpul verii temperaturile ridicate si greutatea transportata semnificativa, cresc riscurile la care este expus vehiculul si conducatorul auto.

Comma recomanda reinnoirea lichidelor de racire pe baza de silicat la fiecare trei ani, indiferent de kilometraj, si le reaminteste tehnicienilor auto sa nu omita intervalele de schimb ale lichidelor de racire pe baza de OAT si OAT silicat, care au o viata utila mai lunga (5 ani).

Nu doar lichidul de racire contribuie la controlul temperaturii motorului ci si uleiul de motor are un rol esential in prevenirea supraincalzirii acestuia. In jur de 30% din caldura creata prin aprindere si frecare este preluata de lubrifiantul motorului. Prin urmare, ar fi util ca tehnicienii sa recomande schimbarea uleiului inainte de data planificata pentru revizie sau in cazul in care clientul intentioneaza sa plece in calatorii lungi.

Comma subliniaza si importanta unei verificari de calitate a lichidului de frana si a inlocuirii acestuia daca este cazul. Producatorii au convenit ca lichidul de frana trebuie sa fie schimbat la fiecare doi ani, indiferent de kilometraj sau de gradul de utilizare a vehiculului.

Pe langa verificarea acestor lichide esentiale, reviziile din acest anotimp sunt si un semnal oportun ca ar fi necesara „curatenia de primavara”. Pe langa completarea lichidului de parbriz si curatarea completa a interiorului, multe vehicule pot necesita curatarea sistemului de aer conditionat, prin care nu se asigura doar buna functionare a sistemului, ci se elimina si ciupercile si bacteriile care provoaca febra fanului si alte reactii alergice, acestea fiind o problema mai ales primavara si vara.

Articol furnizat de CommaOil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto