- Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie! - https://www.auto-business.ro -

Noul Ford Focus RS

Posted By Florin Morariu On 9 ianuarie 2008 @ 0:00 In Accesorii auto,Articole | No Comments

In 2009 Ford va lansa un nou model Focus RS


Noul Ford Focus RS


Ford confirma: un nou Focus RS de înalta performanta urmeaza sa fie produs


Ford Europa confirma planurile companiei pentru lansarea în 2009 a unui nou model Ford RS, de înalta performanta. Imaginile noului design, facute publice în premiera de catre companie ofera câteva indicii incitante despre directia pe care o va aborda modelul RS.


Noul Focus RS se va baza pe dinamicul Focus ST. Modelul va fi dezvoltat de catre echipa Ford RS, o echipa de specialisti condusa de Jost Capito care va fi numit Vehicle Line Director pentru divizia Performance Vehicles, Ford Europe, începând cu 1 ianuarie 2008.


“Dupa câstigarea a doua trofee consecutive de campion mondial la raliuri pentru categoria de producatori auto, consideram ca a venit momentul sa cream un nou Focus RS,” a declarat John Fleming, Presedinte si CEO Ford Europa.
Prin intermediul  modelelor Fiesta si Focus ST, Jost Capito si echipa sa au dovedit în numeroase rânduri ca masinile produse de catre ei sunt extrem de puternice si capabile de înalte performante. Succesul acestor modele, împreuna cu experienta lui Jost Capito în motorsport si cu rezultatele pozitive înregistrate de Ford Europa reprezinta atuuri suficiente si convingatoare pentru crearea unei noi masini de serie, fara compromisuri, dedicata soferilor entuziasti.”


Conceptul de baza al noului Focus RS se afla în dezvoltare de câteva luni de catre echipa Ford RS sub conducerea lui Capito. Dupa anuntarea oficiala a programului, Capito si echipa sa se vor concentra în totalitate asupra noului proiect.
Am trecut în revista optiunile tehnice si am lucrat în strânsa colaborare cu echipa de Design pentru a stabili conceptul noii masini si sunt foarte multumit de rezultate,” a declarat Jost Capito.
Abia acum, dupa ce programul a fost anuntat oficial, începe munca cu adevarat grea, respectiv trecerea de la prototip la productie.”


Ford Europa nu va dezvalui detaliile tehnice ale noului Focus RS pâna în apropierea lansarii din 2009. Compania intentioneaza sa prezinte publicului o versiune concept a noului vehicul la mijlocul lui 2008.


La baza noului model RS, fara compromisuri, va sta designul reinventat al lui Focus ST 2008. Noul vehicul de serie va deveni astfel masina de curse totala,” a adaugat Jost Capito. “La fel cum Focus RS WRC domina circuitele de raliuri, ne dorim ca noul Focus RS sa domine drumurile, asadar ne raportam la principalii competitori pentru a dezvolta performantele, designul, manevrarea si sistemul de frânare al noii masini.”


Înca nu suntem în masura sa facem publice detaliile tehnice ale noului Focus RS – Jost Capito si echipa sa mai au multe de facut pentru a finaliza specificatiile si designul exact al noului model,” a declarat Fleming. “Ceea ce este sigur si va pot promite este ca masina pe care o vom lansa va merita pe deplin mult râvnitul titlu Ford RS.”


Sursa: Romcar

 


Article printed from Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie!: https://www.auto-business.ro

URL to article: https://www.auto-business.ro/accesorii-auto/noul-ford-focus-rs.html

Copyright © 2012 Autobusiness. All rights reserved.