05.09.2021 6:47

Adio, parbriz aburit!

Vizibilitatea slaba din automobil este cauzata de umiditatea specifica toamnei si neglijenta, si creste riscul de accidente. Trebuie sa invatam sa ne pregatim masina pentru ca vremea rea sa nu ne ia prin surprindre.

filtru-de-aer-500x500 Filtru-polen-Civic-sedan-J1344010-377x301

 

Chiar daca ai verificat etanseitatea interiorului, cu toate acestea, geamurile se aburesc constant. Totusi, pe unde patrunde umezeala in masina? Raspunsul e simplu: nu patrunde, e deja acolo – si nu va disparea de la sine.

De vina este filtrul de habitaclu care nu l-ai mai schimbat de multi ani. Fluxul de aer nu este suficient de puternic pentru a indeparta umezeala din masina, de aceea filtrul trebuie schimbat la fiecare 15.000 km. Cea mai buna alegere este un filtru din carbon activ care pe langa praf neutralizeaza si poluantii din aer.

Filtrul de polen poate fi pozitionat in mai multe locuri din masina; de exemplu in compartimentul pentru manusi, in compartimentul motor, in zona rezervorului cu lichid de parbriz. Daca este pozitionat in fata parbrizului ,unde se pot strange fruze ,apa se cumuleaza si poate patrunde in interior. Pentru ca dezaburirea sa fie eficienta, comutatoarele pentru ventilator si temperatura trebuie sa fie in pozitie maxima, cu fluxul de aer directionat complet catre parbriz.

Filtrul de habitaclu poate fi inlocuit fara probleme chiar si de un sofer neexperimentat. Instructiuni de montaj gasesti in manualul masinii si pe ambalajul filtrului. Operatiunea nu ar trebui sa dureze mai mult de jumatate de ora. In functie de model, un filtru de habitaclu cu carbon activ poate costa intre 75 si 150 de lei.

12143_3jcgsvvhn

Sursa www.auto.rol.ro 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto