- Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie! - http://www.auto-business.ro -

Valoarea timbrului de mediu

Posted By Florin Morariu On 1 martie 2013 @ 12:29 In Info Utile | No Comments

Ce valoare are noul Timbru de Mediu, emis de Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice?

  1. Timbrul de mediu mentine aceleasi cote din prezent pentru masinile cu tehnologie Euro 5 si creste cotele pentru masinile cu tehnologii Euro 4 si Euro 3, care se vor afla in circulatie mult timp si deci vor polua o perioada indelungata.
  2. Pentru masinile cu tehnologii mai slabe (Euro 2, Euro 1 si non-Euro), pentru ca este vorba de masini mai vechi, cu durata mult mai mica de functionare (pana la data la care acestea se vor casa), timbrul de mediu va scadea. Taxa actuala nu includea scaderi importante la acest capitol si se ajungea ca, pentru masini foarte vechi, sa fie virtual imposibila vanzarea din cauza valorilor mari ale taxei.
  3. Pentru masinile cu tehnologie Euro 6, precum si pentru masinile hibride si electrice, timbrul este 0 (zero)! Statul roman ofera acest stimulent celor care doresc achizitionarea de astfel de masini.
  4. Noile valori de impunere au fost estimate de specialistii din minister, in consultare cu mediul profesional, pe baza unor modele similare din tarile europene.

 


Article printed from Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie!: http://www.auto-business.ro

URL to article: http://www.auto-business.ro/info-utile/valoarea-timbrului-de-mediu.html

Copyright © 2012 Autobusiness. All rights reserved.